PNR Merchandising
Image default
Aanbiedingen

2022, het jaar van vrolijkheid

Het afgelopen jaar was een jaar waarin de kinderkleding trends met namelijk zich focusten op de aardse tinten en het gebruik van natuurlijke materialen. Nu in het nieuwe jaar, zal een deel hiervan doorgaan, maar zijn er ook weer nieuwe trends te zien die onze kinderkleding over gaat nemen. De experts denken voor de kinderen in 2022 voornamelijk de vrolijke kleuren, vintage modellen en grappige patronen terug te gaan zien.

 

Bij hippe mensjes gaan ze altijd met de trends mee en is er dan ook Quapi kinderkleding te koop, een merk met vrolijke kleuren en patronen. Grappig hierbij is dat ze echt een overgangs collectie hebben tussen de twee jaren, met uit beide trends nog mixen. De aardetinten en materialen zijn er te vinden, maar tegelijkertijd ook vrolijke gele prints en patroontjes. Daarnaast zijn er ook andere collecties te vinden zoals de z8 jurkje sale en de Name it kids kledingstukken.

Trends voor de grotere mensjes

Op het gebied van fashion in het voorjaar zien we een groot verschil tussen de vrolijke, drukke patroontjes in de kinderkleding en de wat strakkere stijl bij de volwassen maten. Zo is er een groot vermoeden dat de bodysuit veel terug gaat komen in de outfits. Een ideaal kledingstuk om te combineren met allerlei andere items, of als statement piece van de outfit. Ook de vintage vibe die we afgelopen jaar zagen bij de kinderkleding, komt in een andere vorm opnieuw tevoorschijn. Zo zien we cropped en oversized polo’s met bijvoorbeeld een tennis achtige uitstraling, een beetje country achtig.

 

Vaak wordt het fashion gebied gedomineerd door bepaalde statement pieces in verschillende varianten. Opvallend is dat dit komende jaar juist de tijdloze fashion wat meer naar voren komt. Minimalisme en het zorgen voor het milieu is nog altijd belangrijk, en dus willen mensen liever kledingstukken die ze langere tijd kunnen gebruiken. Hiermee zie je dan de combinatie voor monochrome outfits en genderneutrale kleding ook bij. Vooral de androgyne modetrends zoals vrouwen in herenpakken en mannen in plooirokken, die afgelopen jaar hun breakthrough gemaakt hebben, zullen zichzelf blijven evolueren in het straatbeeld.

Hergebruik je oude kleding

Het hergebruiken van oude kledingstukken of het ruilen hiervan is iets dat steeds meer gepromoot wordt, het bespaart immers een hoop CO2! Het blijft verleidelijk om alsmaar onze kleding collectie verder uit te breiden en de kledingkast voller te proppen. Zeker rond de feestdagen bijvoorbeeld. Wist je dat de gemiddelde nederlander ongeveer 170 kledingstukken heeft, waarvan ze er ongeveer 40 per jaar in de prullenbak gooien? Dit is eigenlijk zonde, terwijl er zoveel betere opties mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het lokaal recyclen of hergebruiken van de oude kleding. Dit kan bijvoorbeeld door het langs te brengen bij een kringloopwinkel of vintagewinkel. Ook grotere ketens zoals H&M accepteren oude kledingstukken, en hierbij krijg je dan ook korting voor iets nieuws. Ook goed voor je portemonnee dus. Wil je er zelf iets meer moeite in stoppen? Plaats je kleding dan op marktplaats of bijvoorbeeld facebook! Mocht het kledingstuk al helemaal kapot zijn, kan je het ook nog gebruiken als poetsdoek.