PNR Merchandising
Image default
Bedrijven

Tips om je kerstdecoraties huisdier proof te maken

Iedereen die een huisdier in huis heeft weet hoe moeilijk het is om je huisdier van de kerstdecoratie of kerstboom af te laten blijven. Daarom geef ik wat tips om jouw kerstdecoraties en kerstboom huisdier proof te maken 

 

Tip 1: de kerstboom

De plek van de kerstboom is erg belangrijk. Zet je kerstboom in een hoek neer waar hij niet kan omvallen. Sommige katten hebben namelijk nog wel is de neiging om in de kerstboom te springen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. 

De kerstdecoraties voor in de kerstboom kan je het beste niet te laag hangen. Hang je kerstversiering dus wat hoger in de boom dan gebruikelijk. 

Hierbij moet je ook de snoeren van jouw kerstverlichting zo goed mogelijk wegwerken. Het is natuurlijk erg gevaarlijk als jouw huisdier hier mee kan gaan spelen en er wellicht op gaat bijten. 

Ook de soort kerstboom is belangrijk. Een echte kerstboom geeft door de uitstraling en geur een écht kerstgevoel. Maar pas op, want de naalden van een echte kerstboom zijn niet huisdierproof. Deze naalden kunnen ze doorslikken en zijn niet goed voor de pootjes. Neem daarom een kunstkerstboom. Bekijk ons assortiment op kerstverlichting.nl voor de mooiste pop-up kerstbomen die uiteraard huisdier proof zijn! 

 

Tip 2: de hoogte 

De hoogte van de kerstdecoraties kan je natuurlijk zelf bepalen zoals ik al eerder had vermeld. Als je jouw kerstverlichting ophangt/neerlegt op een hoogte waar jouw huisdier niet bij kan is dit het gunstigst. Ook de kerstcadeaus die je als traditie onder de kerstboom legt is vaak niet handig met huisdieren. Een oplossing is om de kerstcadeaus ergens anders neer te leggen. Want je wil natuurlijk niet dat je mooie kerstcadeaus beschadigd zijn als je ze gaat geven. 

 

Tip 3: Kerstversiering 

Vermijd kleine kerstversiering. Jouw huisdier kan dit interessant vinden en het proberen te eten. Dit is natuurlijk super gevaarlijk, omdat kerstversiering vaak van glas is neem dus grote kerstballen en het liefst van plastic. Vind je dat niet mooi? Let dan goed op je huisdieren en leer ze het af om de kerstballen op te zoeken. Succes en ik hoop dat deze tips jou gaan helpen dit jaar!  

 

https://kerstverlichting.nl/product-categorie/must-haves-2021/