PNR Merchandising
Image default
Aanbiedingen

Mercurius in de astrologie

Mercurius in de astrologie

Tot nu toe hebben we de zon besproken, die je vader in dit leven vertegenwoordigt; we hebben de Maan besproken, die je moeder in dit leven vertegenwoordigt; en we hebben de Mars besproken, die je broer in dit leven vertegenwoordigt. Nu zullen we het hebben over de planeet Mercurius en horoskop Widder die jouw vaderlijke relaties vertegenwoordigt, die van oom. In de Vedische astrologie is Mercurius de zoon van de maan. Het is de kleinste planeet onder 9 planeten. Het heeft geen enkel geslacht, dat wil zeggen noch mannelijk noch vrouwelijk. De kleur is groen, metaal is messing, edelsteen is een smaragd en richting is noord. Het is de enige planeet met neutrale aard in de horoscoop.

Vanwege het neutrale karakter van Stier., verandert het naargelang zijn plaatsing in het specifieke huis en het sterrenbeeld. Mercurius is de heerser van de sterrenbeelden van Tweeling en Maagd. De Mercurius representaties zijn intelligentie, communicatie, wetenschap, wiskunde, bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek. Het is de planeet van schrijvers en geweldige sprekers. De door Mercurius gedreven mensen zijn snelle denkers, geestig, humoristisch en rusteloos in gedachten. Ze willen de antwoorden in dit leven kennen, en Mercurius is geïnteresseerd en nieuwsgierig in alle antwoorden net als van een kind. Mercurius onderzoekt waarom dingen werken en hoe ze werken. Er zit een heel interessante logica achter; zoals we weten vertegenwoordigt de maan de geest, en omdat Mercurius zijn zoon is, regeert het de gedachten en intelligentie in de geest. Over het algemeen wordt het beschouwd als een nuttige planeet tenzij het wordt geassocieerd met een malafische planeet.

Mercurius heerst over het sterrenbeeld Tweeling en Maagd. In je lichaam bestuurt Mercurius de zenuw, de buik, de tong, de longen, de darmen, de gal, het haar, de mond en het spierweefsel. Neusaandoeningen, spraakproblemen, hersen- of zenuwaandoeningen, astma, bronchitis en hoofdpijn zijn de ziekten die verband houden met Mercurius.

Vedische rituelen en Mercurius

Het volgen van Vedische rituelen wordt aanbevolen om de nadelige effecten van horoskop te minimaliseren of de goede effecten van de Mercurius te vergroten:

Draag een groene kleur kleding op woensdagen
Verdeel suiker, fruit of boter aan behoeftige mensen.
Voed de dieren.
Smaragd dragen om de maximale voordelen van Mercurius te krijgen.

In de Vedische astrologie is er een interessant verhaal in verband met de geboorte van de Mercurius en sterrenbeelden. Er wordt gezegd dat de maan de pupil was van de planeet Jupiter. Hij raakte aangetrokken tot de vrouw van de Jupiter, ‘Tara’, en uit deze relatie werd Mercurius geboren. Daarom beschouwt Mercurius in de Vedische astrologie de maan altijd als zijn vijand.

Bron:
Zodiac Horoscoop