PNR Merchandising
Image default
Aanbiedingen

Dit moet je doen voordat je een hottub of buitensauna aanschaft

Een ideale manier van ontspannen die wij aan iedereen kunnen aanraden is een hottub of een buitensauna. Dit omdat je zo een heerlijke oase van rust gewoon bij jou in de achtertuin hebt staan. Binnen een paar stappen kun je heerlijk ontspannen, wat meerdere voordelen heeft. Zoals een betere nachtrust en een stralende huid. Wil je weten waar je op moet letten voordat je een sauna of een hottub aanschaft? Lees dan snel door! Wij vertellen meer over een buitensauna en hottub in deze blog.

Waar zet je het neer?

Een sauna en een hottub zijn in verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Het eerste waar je daarom naar moet kijken is de plek waar de hottub moet komen. Het is natuurlijk belangrijk dat je voldoende ruimte hebt. Hou er hierbij ook rekening mee dat een hottub op een vlakke ondergrond moet worden geplaatst. Hiervoor plaatst men vaak een soort vlonder, wat meteen bijdraagt aan de klassieke houtlook.

De hottub en sauna verwarmen

Bij een sauna kun je kiezen uit een houtkachel of een elektrische kachel, de houten is authentiek alleen wordt de sauna langzamer warm. De elektrische is dan ook veel sneller. Bij een hottub heb je een externe en interne kachel. Bij een interne kachel zit de kachel in de hottub, waardoor de hottub in totaal minder ruimte in beslag neemt. Dit gaat wel deels ten koste van de ruimte in de hottub, waardoor er minder mensen in kussen. Een externe kachel zorgt er dus voor dat je in de hottub meer ruimte overhoudt, maar ook dat het totale oppervlak van de hottub groter wordt. Daarnaast ervaren veel mensen het als prettig wanneer de kachel buiten de hottub zit.

Welke stijl past bij jouw achtertuin?

Een hottub is niet alleen relax en fijn, het heeft ook een mooie uitstraling. Een echte hottub is natuurlijk van hout. Je kunt hierbij nog kiezen voor verschillende soorten hout. Dit is dus ook een belangrijke keuze. 

Ook bij de kuip kun je nog kiezen uit het materiaal. Het hoeft namelijk niet volledig van hout te zijn. Hout vraagt veel onderhoud. Je kunt de kuip daarom ook van ander materiaal laten maken, zodat jouw hottub vrijwel onderhoudsvrij zal zijn. 

Kijk voor een mooie hottub ook eens op welvaere.be!

https://welvaere.nl/