PNR Merchandising
Aanbiedingen

Dit zijn de symptomen van Giardia

Giardia is een bacterie die veel voorkomt, er zijn namelijk een en veertig verschillende soorten. Deze bacterie komt niet alleen bij honden voor maar ook bij knaagdieren. En soms zelfs bij mensen. Een andere naam voor Giardia is ook wel Gardiose. Nu vraag jij je vast af wat is Giardia nou precies? Giardia in uw hond, ook wel Gardiose is diarree waar 20% van de huisdieren in Duitsland mee besmet zijn. Giardia is dus een bacterie die zich snel naar binnen dringt. Als eerste gaat deze bacterie maar de slijmvliezen en de dunne darm. Dit heeft te maken met de suikers in de slijmvliezen, deze suikers dienen namelijk als voedsel. Het probleem begin niet alleen bij het binnendringen in het lichaam maar ook de suikers, als ze namelijk eenmaal voedsel hebben vermenigvuldigd deze bacterie zich razendsnel. Wil je dit graag voorkomen bij je hond? Lees deze blog dan snel verder, wij vertellen hier namelijk meer over.

 

Zo herken je Giardia

De mate van de symptomen zijn helaas niet vast te stellen, dit is een heel erg nadeel. Bij elke hond is het dan ook anders. Hierdoor kom je er bijna alleen achter als je hond deze bacterie al eens heeft gehad. De symptomen die kunnen optreden bij je hond kunnen heel erg uit een lopen; maagkrampen, ernstige winderigheid, braken, bloederige slijmerige diarree, gebrek aan eetlust, gewichtsverlies en koorts. Voornamelijk komt gewichtsverlies voor bij puppy’s. Gelukkig zijn een paar symptomen makkelijk te checken, denk aan de ontlasting. Als je een hond hebt die op leeftijd is of die nog aardig jong is, dan is het verstandig om het in de gaten te houden, het kan namelijk zo maar zijn dat Giardia het immuunsysteem aanpast. Gelukkig kun je uit voorzorg al actie ondernemen, denk aan het eten. Zoals we al eerder hebben benoemd vermenigvuldigd Giardia zich snel aan de hand van suikers. Daarom wordt suikervrij voer aangeraden

 

Suikervrije voeding schaf je aan bij Bellfor

Giardia is dus aan een paar symptomen te herkennen, maar gelukkig zijn er een paar dingen die je kan doen om Giardia te voorkomen. Verander bijvoorbeeld de voeding van je hond, en het liefst voeding waar geen suiker in zit. Weet je niet waar je moet zoeken? Neem dan eens een kijkje op de website van Bellfor. Deze partij heeft een ruim assortiment aan voeding. 

https://nl.bellfor.info/