PNR Merchandising
Image default
Aanbiedingen

Eerste hulp bij een kapotte wasmachine

Eerste hulp bij een kapotte wasmachine 

De wasmachine is echt zo’n apparaat dat we niet meer kunnen wegdenken uit ons leven. Het is daarom ook behoorlijk vervelend als je wasmachine kapot is. De aankoop van een nieuwe wasmachine is duur en het verplaatsen ervan geen licht karwei. Gelukkig hoeft het heel vaak helemaal niet zover te komen dat er een nieuwe machine aangeschaft moet worden. Vaak kan een wasmachine makkelijk gerepareerd worden door het kapotte onderdeel te vervangen. In dit artikel vind je precies wat je kan doen wanneer je wasmachine er mee op houdt. 

Kijk altijd eerst naar het storingsnummer
Wat scheelt bij een wasmachine in verhouding tot andere machine die kapotgaan, is dat de machine vaak zelf al aangeeft wat ermee aan de hand is. Door het storingsnummer op te zoeken in de gebruiksaanwijzing (of op de website van de fabrikant) kom je al snel te weten waardoor het apparaat niet naar behoren functioneert. Wanneer de machine aangeeft dat er een specifiek onderdeel niet meer werkt kun je op Fixpart.nl heel gemakkelijk bij de wasmachine onderdelen vinden wat je nodig hebt. Door de snelle levering van bijvoorbeeld een nieuwe pomp, koolborstel, kogellager of deurschakelaar heb je binnen een mum van tijd je wasmachine weer aan het draaien.   

Geen storingsnummer?

Wanneer je wasmachine geen storingsnummer aangeeft kun je altijd zelf je wasmachine nalopen op mankementen. Dit doe je door verschillende onderdelen na te lopen. Stap één is om goed te controleren of de stekker wel goed in het stopcontact zit en of er voldoende spanning op dat stopcontact staat. Wanneer er kortsluiting is geweest kan het zijn dat je apparaat daardoor niet meer goed werkt. 

Als je wasmachine een enorm lawaai maakt of er rare geluiden uitkomen kan dit ook een goede indicatie zijn voor het vinden van de oorzaak van het probleem. Bij een luide, hoge toon zit het probleem namelijk vaak in de motor of in de pomp. In dit geval is het vaak lastiger om de reparatie zelf uit te voeren. Schakel in geval van twijfel of onwetendheid altijd een ervaren monteur in die ervaring heeft met het repareren van wasmachines.

 

https://fixpart.nl/nl/apparaat/wasmachine-onderdelen-en-accessoires