PNR Merchandising
Image default
Bedrijven

Zorgen voor sfeer binnen een bedrijf

Bedrijven zijn er in alle soorten en maten. Van een midden- en kleinbedrijf tot een internationaal bedrijf, ze hebben allemaal iets met elkaar gemeen. Ze moeten namelijk allemaal rekening houden met de bedrijfssfeer. Er zijn een aantal manieren om de sfeer te verbeteren, zoals het aanpassen van de verlichting van bedrijven. Maar eerst leggen we je uit waarom een goede bedrijfssfeer belangrijk is.

Bedrijfssfeer

Een goede bedrijfssfeer is belangrijk voor elke organisatie. Het zorgt namelijk voor gemotiveerde en tevreden medewerkers. Daarnaast komt er bij een goede sfeer een teamgevoel naar boven wat van invloed is op de productiviteit van de medewerkers. Een werkgever speelt een belangrijke rol in een goede bedrijfssfeer, maar er zijn nog een aantal andere dingen die van invloed zijn op de bedrijfssfeer.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Hoe je het wendt of keert, uiteindelijk werkt iedereen om geld te verdienen. Dat wil overigens niet zeggen dat bij vrijwilligerswerk de werksfeer niet belangrijk is. Een bedrijfssfeer kan worden verbeterd met secundaire arbeidsvoorwaarden. Voorbeelden hiervan zijn een auto van de zaak, fitness op kosten van het bedrijf of een bonus aan het einde van het jaar. Maar ook flexibiliteit valt onder secundaire arbeidvoorwaarden. Is het mogelijk om op het laatste moment een vrije dag op te nemen? Of is het mogelijk om thuis te werken? Allemaal aspecten die invloed hebben op de bedrijfssfeer.

Verlichting bedrijven

Het kan niet vaak genoeg benoemd worden, maar verlichting is ontzettend belangrijk voor sfeer. Ook bij de verlichting van bedrijven moet hierop gelet worden. Veel medewerkers hebben aan het einde van de dag al vierkante ogen van het staren naar een scherm. De verlichting van bedrijven kan bijdragen aan het nabootsen van daglicht en het zorgen voor een betere sfeer. Niemand zit graag de hele dag in Tl-verlichting.

Vrijmibo

Het lijkt inmiddels afgezaagd, maar de vrijmibo, ook wel de vrijdagmiddag-borrel, is een perfecte sfeermaker. Het gaat bij de vrijdagmiddag-borrel niet om het drankje, maar meer om de sociale interactie onder de medewerkers. Een moment waar er even kan worden afgeschakeld van het werk en waar medewerkers elkaar beter kunnen leren kennen. Dit draagt bij aan het werkplezier op de werkvloer.

https://firefly.online/bedrijfsverlichting/