PNR Merchandising
Aanbiedingen

Wat zijn meubelviltjes?

Dit zijn viltjes die je in de onderkant van stoel of tafelpoot kan plakken. Zo voorkom je dat er krassen of beschadigingen in de vloer komen. Dat zou echt super jammer zijn want je wilt natuurlijk langer genieten van je vloer.

Waar worden meubelviltjes van gemaakt?

Ze worden gemaakt van vilt. De basis van vilt is het in elkaar haken van de vezels. Wol is namelijk een van de vezels die dus eenvoudig in elkaar wordt gehaakt vanwege de kenmerkende schubben. Daarbij kan vilt op verschillende wijzen gemaakt worden. De meubelviltjes zijn verkrijgbaar in de maten van 20 mm tot en met 28 mm. Ze zijn overal verkrijgbaar en zijn in aankoop ook helemaal niet duur. Je kan de meubelviltjes kopen onder andere bij de: Action, Gamma of Praxis. Online zijn de meubelviltjes ook te koop. Normaliter gebruik je schroefbare meubelvilten maar veel mensen weten niet dat er ook zelfklevende meubelvilten bestaan. Zo zijn er toch verschillende opties waar je uit kan kiezen.

Waar kan je meubelviltjes voor gebruiken?

Meubelviltjes kan je gebruiken ter bescherming van je meubels zoals stoelen, tafels en kasten. Deze viltjes kan je ook gebruiken om meubels te beschermen terwijl je ze verplaatst. Het komt wel vaker voor dat meubelviltjes gebruikt worden bij stalen poten van een stoel omdat deze poten vaak meer schade aanrichten aan een parket vloer. De meubelviltjes zijn erg duurzaam en gaan langer mee dan gewoonlijk. Stalen poten zijn hol van binnen vandaar dat het gebruikelijk is voor deze poten om insteekdoppen te gebruiken.

https://stoeldopshop.nl/meubelvilt/