PNR Merchandising
Geschenken

3 aandachtspunten bij het organiseren van een bedrijfsuitje

Wat voor soort bedrijfsuitje je ook organiseert, van een sportwedstrijd tot een pubquiz, voordat je hier een keuze in kunt maken is het goed om over een aantal randvoorwaarden na te denken. Deze kaderen het uitje af waardoor je veel gerichter kunt gaan zoeken naar leuke activiteiten en bijbehorende accessoires zoals sportprijzen. In dit artikel daarom vier aandachtspunten waarmee jij duidelijk in het vizier krijgt binnen welke kaders je het volgende bedrijfsuitje gaat organiseren.

Wat is het doel van het uitje?

Begin altijd met de reden waarom je een uitje organiseert. Is het een bedankje voor de geleverde prestaties van de werknemers in een drukke periode? Of wil je juist de samenwerking binnen het team bevorderen? Of wil je juist mensen uit hun stoel krijgen en meer laten bewegen. Het hoeft niet één van deze redenen te zijn, ook een combinatie is mogelijk. Wanneer je een sportevenement organiseert waarbij verschillende teams binnen de organisatie tegen elkaar strijden voor de sportprijzen, bevorder je bijvoorbeeld ook de onderlinge samenwerking.

Hoeveel tijd heb je om het uitje te plannen?

Een andere belangrijke randvoorwaarde is de tijd die je hebt om een uitje te plannen. Een locatie boeken moet vaak geruime tijd van tevoren, zeker in het hoogseizoen. En ook als je medewerkers wilt belonen door bijvoorbeeld een persoonlijke medaille te bestellen of een gouden beker te kopen voor de best presterende medewerkers moet je rekening houden met levertijden.

Stel de deelnemers op tijd op de hoogte

Het zou vervelend zijn wanneer je een uitje organiseert en er komt niemand opdagen omdat ze niet op de hoogte waren van de datum. Stuur uitnodigingen per post of nog beter, geef ze persoonlijk. Dat blijft beter hangen dan een e-mail in een toch al overvolle mailbox. Je kunt hier ook creatief mee omgaan. Zo kun je voor een paar cent een medaille kopen waar je de datum en locatie op de achterkant op af kunt laten drukken. Dat is een uitnodiging die mensen niet snel zullen vergeten!