Pnr-merchandising

Welke tacker moet je gebruiken?

Aanbiedingen

Er zijn vele tackers beschikbaar, en voor elke klus lijkt er wel een andere tacker nodig te zijn. Maar welke tacker sluit nu goed aan bij jouw specifieke klus? In Nederland is een tacker een vrij onbekend product en in Amerika worden deze in veelvoud gebruikt. Maar wat is een tacker precies? Een tacker is eigenlijk niets anders dan een heel groot nietpistool.

Een tacker wordt veel gebruikt in de prefab industrie om de snelheid te verhogen. Daarnaast zien we dat deze steeds meer gebruikt worden in de bouw en palletindustrie. Het voordeel van hedendaagse tackers is dat deze steeds lichter, sneller en krachtiger worden. Vele tackers van het bekende merk Everwin schieten al 20 schoten per seconden af, dit werkt vele malen sneller door dan een reguliere accuboormachine of een hamer en spijker.

Pneumatische Tackers

 

De bekendste tackers zijn de pneumatische tackers, oftewel luchtdruk tackers. Pneumatische Tackers worden gebruikt op luchtdruk. Het is dus ook van belang dat hiervoor een compressor en stroom voor in de buurt is om de tacker te laten functioneren. Deze pneumatische tackers worden in veelvoud gebruikt in de algemene constructie en worden vaak gebruikt om schuttingen te monteren.

Afwerktacker

Een afwerktacker (het woord zegt het al) wordt vaak gebruikt om ruimtes mee af te werken. Denk hierbij aan het preciezere werk, zoals het monteren van plinten, het in elkaar zetten van een meubelen of het nog preciezere werk zoals het assembleren van huiswaar. Vaak worden er plattekop spijkers gebruikt voor deze tackers om een mooie afwerking te garanderen. Deze zijn vaak plasticgebonden wat inhoudt dat er bijna geen naslagwerk te zien is zoals bij een reguliere draadgebonden spijker.

Niettackers

Net als de pneumatische tackers zijn de niettackers ook vaak op luchtdruk. In sommgie varianten worden deze ook in accuvorm geleverd, echter is dit niet gebruikelijk. Niettackers van Everwin worden in veelvoud gebruikt in de bouw en in de industrie. Door de robuuste bouw kunnen deze zeker tegen een stootje. Daarnaast zijn deze ontwikkelt om snel mee te werken, ze zijn licht, cmompact en super snel. Dit maakt ze ideaal om in te zetten in verschillende manieren.

Welke tacker gebruiken?

Los van het feit dat er verschillende tackers op de markt te verkrijgen zijn, komen ze ook in