PNR Merchandising
Image default
Beauty en verzorging

Hoe pigmentvlekken ontstaan en wat u er tegen kunt doen

De stof die onze huid kleurt heet pigment. Ophopingen van deze stof pigment worden pigmentvlekken genoemd. Wanneer op een bepaalde plaats een geconcentreerde aanwezigheid van pigment plaatsvindt, wordt een donkere plek gevormd. Heeft u veel last van pigmentvlekken en wilt u deze daarom laten behandelen? Pigmentvlekken laten verwijderen is mogelijk in verschillende cosmetische klinieken. Uw pigmentvlekken in Den Haag laten verwijderen? Dat is mogelijk bij Van Lennep Kliniek, een cosmetische kliniek met uiterst kundige artsen en huidtherapeuten in dienst en veel ervaring.

Verschillende soorten pigmentvlekken

Er bestaan verschillende soorten pigmentvlekken. Elk met een andere oorzaak. Bij Van Lennep Kliniek kunnen al deze pigmentvlekken worden behandeld.

  • De moedervlek. De moedervlek is, zoals de naam eigenlijk al verklapt, een aangeboren pigmentvlek. Ze komen in verschillende vormen en maten. Moedervlekken worden ook wel ‘schoonheidsvlekjes’ genoemd. Het is belangrijk om moedervlekken jaarlijks te controleren op groei, verkleuring, verandering in randen en verandering in zijn geheel.
  • Sproeten. Sproeten zijn pigmentvlekken die voorkomen bij bepaalde huidtypes. Hoe lichter de huid en het haar, hoe meer sproeten. Mensen met rood en lichtblond haar hebben meestal (veel) sproeten. Sproeten zijn dan ook erfelijk bepaald. Tijdens de zomermaanden ontstaan er altijd meer sproeten. Dit kan voorkomen worden door uit de zon te blijven en een goed beschermende zonnebrandcrème te gebruiken.
  • Zwangerschapsmasker. Deze pigmentvlekken, ook wel Melasma genoemd, worden veroorzaakt door sterke hormonale veranderingen door de zwangerschap. Door de hormonen kan een verstoring van de aanmaak van huidpigment veroorzaakt worden. Meestal zien we de pigmentvlekken op de wangen, het voorhoofd en rond de mond. Bescherm de huid goed met een Uv-filter met hoge beschermingsfactor.
  • Ouderdomsvlekken. Ouderdomsvlekken zijn pigmentvlekken die worden veroorzaakt door de invloed van de zon op onze huid. Waar sproeten in de wintermaanden verminderen of verdwijnen, blijven ouderdomsvlekken gewoon het gehele jaar zichtbaar. De vlekken komen het meest voor op het gezicht, decolleté, handen en armen. Precies die plekken die veelvuldig aan de zon zijn blootgesteld.

Diverse professionele peelings bij Van Lennep Kliniek

Voor een peeling in Den Haag, om uw huid een heerlijke boost te geven, kunt u ook terecht bij Van Lennep Kliniek. Alle verschillende behandelingen kunt u vinden op de website.

https://www.vanlennepkliniek.nl/