PNR Merchandising
Image default
Beauty en verzorging

Verschillen tussen pomade en wax

Pomade en wax zijn twee populaire haarproducten die worden gebruikt om het haar te stijlen en te fixeren. Hoewel ze beide dienen om het haar te stijlen, zijn er enkele duidelijke verschillen tussen de twee producten.

Samenstelling

Ten eerste is er het verschil in samenstelling. Pomade is meestal op oliebasis en heeft een zachte, romige textuur. Dit maakt het gemakkelijk te verdelen en te stijlen in het haar, en het geeft het haar een glanzende, natuurlijke uitstraling. Aan de andere kant is wax op waterbasis en heeft een harder, plakkeriger textuur. Dit maakt het gemakkelijker om kleine, preciezere aanpassingen aan het haar te maken en om het haar in bepaalde vormen te fixeren, maar het kan ook moeilijker zijn om te verdelen en te stijlen.

Houdbaarheid

Er is ook een duidelijk verschil in houdbaarheid tussen pomade en wax. Pomade blijft gedurende de dag goed zitten en geeft het haar een glanzende uitstraling, maar het kan moeilijk zijn om te verwijderen en kan achterlaten dat het haar vettig aanvoelt. Aan de andere kant geeft wax het haar een matte finish en blijft het ook gedurende de dag goed zitten, maar het is gemakkelijker te verwijderen met shampoo. Dit maakt wax een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een stevige hold zonder het glanzende effect van pomade.

Doel

Er is ook een verschil in het doel waarvoor pomade en wax worden gebruikt. Pomade wordt meestal gebruikt om het haar te stijlen en te fixeren, terwijl wax meestal wordt gebruikt om kleinere, preciezere aanpassingen aan het haar te maken en om het haar in bepaalde vormen te fixeren. Dit maakt wax bijvoorbeeld een goede keuze voor mensen die willen dat hun haar op een bepaalde manier naar achteren blijft zitten, terwijl pomade beter geschikt is voor mensen die willen dat hun haar in een bepaalde vorm blijft zitten zonder dat het te hard aanvoelt.

Haartype

Ten slotte is het haartype een belangrijk verschil tussen pomade en wax. Pomade is geschikt voor alle haartypes, maar is vooral geschikt voor dun en fijn haar omdat het niet te zwaar is en het haar niet verzwaart.

https://www.mijnbaard.nl/haarverzorging/pommade