PNR Merchandising
Image default
Vervoer en transport

Zware spullen tijdens de verhuizing

Er komt veel kijken bij een verhuizing. Wanneer er zware spullen zoals koelkasten, piano’s, kasten en banken van het oude naar het nieuwe adres gebracht moeten worden, kost dit uiteraard veel moeite en energie. Daarnaast hebben grote en zware spullen ook speciale aandacht nodig, omdat deze vaak breekbaar zijn en snel beschadigd raken. Dozen op maat laten maken is een goed idee voor kleinere woonartikelen. Dit scheelt een hoop ruimte in de vrachtwagen en is ook beter voor het milieu.

Meubels verhuizen

Grote meubels zoals banken en tafels zijn door het gewicht en de afmetingen soms lastig te verhuizen. Er kunnen zich meerdere problemen voordoen. Zo kan het zijn dat de bank bijvoorbeeld niet door de voordeur past, of dat de tafel te groot is waardoor hij niet in bepaalde hoeken in de hal past. Het is dus enorm belangrijk om de meubels van tevoren in te pakken met bubbeltjesplastic en ze vervolgens goed vast te zetten in de verhuiswagen. Wanneer je dit niet doet kunnen de meubels omvallen tijdens een scherpe bocht. Je wilt dit natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen, anders lopen je spullen evengoed schade op. Voorzichtig zijn is dus van groot belang.

Piano’s verhuizen

Bij het verhuizen van meubels is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Het wordt aangeraden om extra aandacht te besteden aan andere kostbare items, zoals een piano. Het is niet voor iedereen standaard om een piano in huis te hebben, maar mocht dit voor jou wel het geval zijn, is het dus niet onbelangrijk om van tevoren onderzoek te doen naar de vervoerswijze van dit delicate instrument. Een piano weegt tussen de 200 en 400 kilo. Die til je dus niet zomaar op. Daarnaast hebben piano’s vaak een laklaag die ook snel beschadigd raakt. Het beste is om je piano eerst goed in te pakken in dekens en vervolgens met speciale verhuis folie af te dekken. Zo weet je zeker dat de piano geen schade oploopt tijdens het in- en uitladen. Daarnaast kan het handig zijn om een verhuislift of katrol te huren indien de piano niet op de begane grond staat. Met bovenstaande tips zal de verhuizing van zware spullen een stuk beter verlopen!

 

 

https://www.superdoos.nl/