PNR Merchandising
Image default
Bedrijven

7 Ideeën voor het plakken van stickers

Als je goed om je heen kijkt zie je vele verschillende boodschappen die jouw aandacht vragen. Zowel particulieren als bedrijven communiceren graag met hun voorbijgangers, bezoekers of medeweggebruikers. 

Ging het vroeger nog wel eens om een papiertje achter de voorruit, tegenwoordig wordt dit professioneler aangepakt. Op steeds meer plaatsen gebruiken mensen plakletters en plakcijfers om zo een boodschap uit te dragen. We zullen een zevental locaties met je langslopen waar je plakletters en -stickers kunt gebruiken. 

  1. Corona stickers op de vloer

Het zal je niet ontgaan zijn dat rondom corona veel boodschappen via stickers uitgedragen werden. Stickers van hoe je moet lopen om de doorgangsroute via een eenrichtingsweg te bewandelen. De boodschap was herkenbaar en je wist sneller wat je op een locatie moet doen. 

  1. Deurstickers

Ook op deuren vinden mensen het leuk om bijvoorbeeld hun naam, de naam voor het huis of een spreuk te vermelden. Dit is soms veel leuker dan het standaard bordje dat je er anders bij hangt. Juist met je eigen creativiteit maak je zo een persoonlijke boodschap.   

  1. Raamstickers

Om de geboorte van een baby te melden, worden ook steeds vaker plakletters in mooie uitvoeringen op de ramen van huizen gezet. Op deze manier zien mensen die voorbij lopen het bericht. Een moment om bijvoorbeeld aan een felicitatiekaartje te denken. Ook winkeliers gebruiken de ramen van hun winkels om bijvoorbeeld de naam van de winkel te promoten, of de website. Dit een prima plek om dit, vanuit de huisstijl, op een creatieve wijze in te vullen en de raam van de binnenuit te beplakken. 

  1. Gebruik in bedrijven 

Bedrijven willen op verschillende plaatsen een melding maken voor de bezoekers. Zoals bijvoorbeeld bij de receptie, zodat je weet wat je moet doen als er niemand aanwezig is. Of via plakletters laten weten waar je je moet melden. Het is goed om dit professioneel aan te pakken.

  1. Autostickers

Het beplakken van de bedrijfsauto’s is ook een mogelijkheid. Op deze manier maken je medewerkers of jijzelf als ondernemer gelijk reclame voor je bedrijf. Zeker als je veel op de weg zit, is dit voor de naamsbekendheid weer mooi meegenomen.

  1. Muurstickers

Bij bedrijven met veel bezoekers is het ook leuk om de muur te bewerken. Een voorbeeld is sportschool: zowel de naam van de sportschool, een leuze of een gedicht over sporten kan gebruikt worden. Dit kan kunstzinnig uitgewerkt zodat het een echte blikvanger wordt.  

  1. Bootstickers

Boten moeten eraan geloven dat ze in de Nederlandse water een naam of een kenspreuk hebben. Dit is hier verplicht. Je kunt dit op de boot schilderen maar het gebruik van plakletters die voor buitengebruik geschikt zijn, is ook een mogelijkheid. Met een gekozen lettertype en mogelijk een symbool is dit leuk om aan te pakken. 

Zo zijn er vast nog meer plaatsen te ontdekken waar je ook met plakletters en stickers aan de slag kunt. Het is leuk om zo op een creatieve manier aan de slag te gaan.

Gerelateerde artikelen

Het optimaliseren van jouw zoekmachine marketing

In planning en control zijn van dagelijks leven

4 tips voor een luxe uitstraling