PNR Merchandising
Image default
Bedrijven

De container voor tuinafval

Je gaat binnenkort je tuin onder handen nemen om je tuin weer netjes eruit te laten zien. Je wil misschien planten verplaatsen of hele heggen eruit halen. Allemaal leuk en aardig, maar waar laat je dit? In je normale container past het niet of misschien net, maar dan is je container ook meteen vol. Je moet dan op en neer rijden naar het stort, wat je onnodig veel tijd kost. Niet helemaal jouw ding. Het is dan een idee om een tuinafval container te huren. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder.

 

Huren

Als je een tuinafval container gaat huren is het verstandig om het juiste formaat uit te kiezen. Er bestaan meerdere formaten, maar je moet hier wel een keuze in maken. Het is veel efficiënter om je afval in een keer te laten afvoeren dan wanneer de container na het leegmaken teruggeplaatst moet worden. Om de keuze voor het formaat makkelijker te maken kun je de benodigde hoeveelheid inschatten. Dit kan aan de hand van het geschatte aantal kubieke meters dat je gaat verzamelen. Als je het niet zeker weet kun je beter kiezen voor een iets groter formaat. Bovendien heb je uiteindelijk altijd meer afval dan dat je zelf gedacht had.

 

Wat mag erin? Als je een tuinafval container hebt dan moet je er rekening mee houden dat niet alles erin mag. Zo mag er wel snoei- en tuinafval in, maar ook takken, struiken en riet mogen erin net zoals graszoden en grond maximaal 5%. Wat er niet in deze container mag zijn boomstammen die groter dan 40 centimeter zijn, vervuiling (papier, plastic en glas), tuinhout zoals schuttingonderdelen en stenen en tegels. Wil je dit wel kwijt in een container? Dan kun je hier nog een aparte container voor huren of je brengt dit wel zelf naar het stort.

https://afvalcontainerskorevaar.nl/tuinafval-containers/