PNR Merchandising
Image default
Bedrijven

Een baan als elektricien

Een elektricien inspecteert, test, repareert, installeert en wijzigt elektrische componenten en systemen. Elektriciens werken doorgaans als aannemers op bouwplaatsen, bedrijven en huizen. Een erkende elektricien is meestal afgestudeerd aan een handelsschool of technisch instituut, heeft een lange leertijd gevolgd en is geslaagd voor het licentie-examen van de staat. De meeste steden of regio’s vereisen het behalen van een examen en het hebben van een bewijs van klassikale en praktische ervaring om een ​​erkende elektricien te worden.

Uitdagingen van een elektricien

Als elektricien kun je veel uitdagingen verwachten, maar tegelijkertijd genieten van een lonende carrière. Installateurs moeten een goed begrip hebben van elektrische schema’s, gezondheid en veiligheid en praktische vaardigheden. Van high-end woningen tot commerciële en industriële projecten, elektriciens kunnen verschillende klussen en projecten aan. Naast de duidelijke fysieke vaardigheden, waaronder het gebruik van geavanceerde apparatuur en het werken met elektriciteit, kunnen elektriciens Nijmegen ook elektrische tekeningen analyseren en bedrading lay-outs bepalen. U kunt de ene dag een normale installatie uitvoeren, de volgende dag de storing opsporen en de volgende dag inspecteren en testen. Je blijft scherp en verveelt je nooit met zo’n afwisseling.

Het betaalt goed

Het gemiddelde salaris is sinds 2015 met bijna 5% gestegen en is meer dan £ 1000 meer dan loodgieters, die de tweede plaats innemen in de salarisschaal van de handel. Sinds de recessie in 2008 toesloeg, zijn veel geschoolde arbeiders de industrie ontvlucht voor groenere weiden, dus de resterende elektriciens zijn schaars sinds de markt zich heeft hersteld, wat heeft geleid tot een prijsstijging. Er zijn veel manieren om hun inkomen voor elektriciens aan te vullen, zoals freelance gaan, een eigen elektricien servicebedrijf openen, ingehuurd worden via contracten en projecten, of betrokken zijn bij grootschalige bouw. Er is ook de mogelijkheid om je academische positie te verbeteren door je in te schrijven voor het hoger onderwijs. Alle elektriciens hebben de mogelijkheid om hun carrière vooruit te helpen, en er zijn veel verschillende paden die u kunt nemen!

Goede werkomgeving

Een carrière in de elektrotechniek is misschien het meest verleidelijk voor dit aspect. Sommige mensen geven de voorkeur aan een baan waarbij hun handen betrokken zijn boven achter een bureau zitten, e-mails versturen en contracten ondertekenen. Dan is een baan in de elektrotechniek wellicht iets voor jou. Zelfs elektriciens die voor één bedrijf werken, zullen waarschijnlijk van dag tot dag verhuizen als ze elektrische werkzaamheden in meerdere huizen en gebieden uitvoeren. De flexibiliteit om niet gebonden te zijn aan een specifiek kantoorgebouw met dezelfde collega’s op een vast tijdstip, stelt u in staat om een ​​verscheidenheid aan werkomgevingen in het hele land te ervaren. 

 

Gerelateerde artikelen

Welke verzekeringen heb je allemaal nodig?

Kleding met bedrukte ontwerpen

Op spirituele reis naar India