PNR Merchandising
Image default
Bedrijven

Nadelen van een eigen bedrijf

Het starten van een eigen bedrijf is spannend, maar ook ontzettend leuk. Er zitten veel voordelen aan het hebben van een eigen bedrijf. Zo bepaal je namelijk zelf hoeveel uren je werkt en ga jij over de beslissingen binnen het bedrijf. Het starten van een eigen onderneming heeft daarentegen ook mindere kanten. Belangrijk is dat je van tevoren goed de voor- en nadelen tegen elkaar afweegt zodat je weet wat je te wachten staat.

Financieel risico

Het hebben van een eigen onderneming gaat vaak gepaard met vallen en opstaan. Niet elke beslissing zal goed uitpakken en aan veel beslissingen hangt een financieel risico. Wanneer je een eigen bedrijf hebt is al dit financiële risico voor jou. Een onregelmatig inkomen kan voor veel onzekerheid zorgen.

Belastingaangifte laten doen

Het doen van belastingaangifte is de grootste nachtmerrie van vrijwel elke ondernemer. Er zitten zoveel haken en ogen aan. Belastingaangifte laten doen is daarom vaak een goede optie. Steeds meer ondernemers schakelen hiervoor een boekhouder in. Belastingaangifte laten doen is niet eens heel duur. Als je het zou omrekenen in uren die je er zelf in zou moeten steken, heb je het allang weer terugverdient. Daarnaast is belastingaangifte laten doen vaak voordeliger doordat er dan echt het maximale uit een aangifte wordt gehaald. De kosten verdien je op deze manier alweer terug.

Tijd en energie

Veel mensen beginnen een eigen onderneming uit enthousiasme, maar ook omdat ze uiteindelijk minder willen gaan werken. Dat minder werken zit er bij een (startend) bedrijf vaak niet in. Door alle verantwoordelijkheden die jij draagt als ondernemer heb je eerder een werkweek van méér dan 40 uur, om over vakanties nog maar niet te spreken. Wie vangt jouw werk op als jij een paar weken op vakantie bent in Spanje? Dit is iets om goed over na te denken voordat je start met het opzetten van een eigen bedrijf.

Sociaal contact

Een eigen bedrijf runnen kan soms best eenzaam zijn. Bij een startend bedrijf is er vaak nog geen sprake van personeel. Het maken van alle beslissingen is misschien leuk, maar het kan goed zijn dat je het sparren met collega’s gaat missen. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer platformen waar ondernemers hun ideeën, frustraties en succesmomenten kunnen uitwisselen.

https://boekhouderkaart.nl/hulp-bij-belastingaangifte/