PNR Merchandising
Image default
Bedrijven

Geprinte kalenders zijn nog steeds onmisbaar voor bedrijven

De titel van dit artikel zegt dat geprinte kalenders nog steeds onmisbaar zijn voor bedrijven, maar waarom is dat eigenlijk zo. Tegenwoordig gaat alles toch digitaal en krijgt iemand meldingen als er iets moet gebeuren? Dit is zeker waar, maar in de praktijk blijkt dat geprinte kalenders nog steeds veel worden gebruikt in de huiselijke sfeer, maar ook bij veel bedrijven is een het een belangrijk product.

Productiviteit en organisatie

Elk bedrijf wil zo productief mogelijk zijn. Dit is in veel gevallen een van de eerste doelen. Waarom? Dit is eigenlijk best logisch, want een hoge productiviteit zorgt ervoor dat de kosten lager zullen uitvallen en er een hogere omzet wordt gemaakt. Dit resulteert uiteindelijk dus in meer winst.

Nu kan een kalender ook bijdragen aan een hogere productiviteit. Dit is omdat het zorgt voor meer overzicht en dat er geen belangrijke momenten worden vergeten. Met een kalender kunt u als bedrijf een duidelijke planning maken per week, per maand, per kwartaal of per jaar. Een duidelijke planning zorgt voor minder stress en ook dat mensen planmatig aan het werk kunnen.

Een mooie kalender plaatsen op de werkvloer of op de werkplekken zorgt ervoor dat uw werknemers weten waar andere mee bezig zijn en krijgt u op de werkvloer meer saamhorigheid en een betere organisatie. Een bijkomend voordeel is dat ook verjaardagen mooi op deze kalenders kunnen waardoor iedere werknemer toch even in het zonnetje kan worden gezet zonder dat mensen het vergeten. Verschillende onderzoekers zeggen ook dat een tevreden werknemer uiteindelijk ook productiever is.

Marketingmogelijkheden

Kalenders zijn zoals net besproken handig voor het bedrijf zelf, maar kunt u ook zien als marketingtool. Met kalenders kunt u namelijk het bedrijf mooi promoten bij bestaande klanten, maar ook bij mogelijk nieuwe klanten. Hoe? Het is mogelijk om de kalenders te bedrukken met een logo of tekst van het bedrijf en zo komt het bedrijf dus goed onder de aandacht.

Een kalender kan dus ook een mooi relatiegeschenk zijn of een promotiemateriaal voor op een beurs of evenement. Een bijkomend voordeel is dat kalenders niet duur zijn om aan te schaffen en u dus grote hoeveelheden voor een klein budget kan krijgen.

Populaire soorten kalenders

Klinkt dit interessant voor uw onderneming en wilt u kalenders kopen? Dan zijn er verschillende mooie soorten kalenders te krijgen. Zo kunt u denken aan de weekkalenders of maandkalenders die bij veel mensen wel bekend zijn, maar er zijn ook andere soorten kalenders die een mooie toevoeging kunnen zijn voor het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de 3 maandenkalender, dit wordt ook wel de kwartaalkalender genoemd. Veel bedrijven hebben bepaalde kwartaaldoelen en dan is deze kalender ideaal.

Voor de werkplekken op het kantoor is het interessant om misschien te gaan voor bureaukalenders 2022 of budgetkalenders 2022. Dit zijn kalenders die neer te zetten zijn in de vorm van een tent of toren. Dit is naast het praktische ook nog een leuke aankleding aan de werkplek.