PNR Merchandising
Image default
Bedrijven

Huis verkopen met huurder erin

Wilt u van uw woning in verhuurde staat af?

Wilt u uw woning graag verkopen maar verhuurd u deze en vraagt u zich daarom af of dit in deze situatie mogelijk is? Het antwoord hierop is dat dit kan zonder enige problemen. In de wet is namelijk beschreven ‘koop breekt geen huur’. Dit betekent dat bij verkoop de huurovereenkomst niet eenzijdig opgezegd mag worden. Dit komt doordat de huurder recht heeft op huurbescherming. Wanneer er een nieuwe eigenaar op de woning komt, kan deze dus niet zomaar intrekken in de woning omdat het huurcontract nog door blijft lopen. Aan ons kunt u uw verhuurde woning zonder enige problemen verkopen. Wij brengen ten alle tijden een geheel vrijblijvend bod uit op uw huis wanneer u zich bij ons aanmeldt.

 

Redenen om afstand te doen van een verhuurde woning

Er zijn verschillende redenen die u als verhuurder het laten overwegen om de verhuurde woning te verkopen, namelijk:

  • Verhuur geeft lage opbrengst: de huur kan niet verhoogd worden door de huurbescherming van de huurders
  • Verplichte onderhoudskosten: bij probelemen in de woning wordt de verhuurder aansprakelijk gesteld voor kosten
  • Betalingsproblemen bij huurder: het aanspannen van een rechtzaak kost veel tijd en geld
  • Probleemhuurders: huurders zorgen voor overlast of doen dingen die wettelijk niet mogen/strafbaar zijn. U als verhuurder wordt hiervoor aansprakelijk gesteld

 

In welke situatie mag u de huurovereenkomst wel opzeggen

Wanneer de woning verhuurt wordt op basis van de leegstandswet en u de kans krijgt om de woning te kunnen verkopen, is het wel mogelijk om de huurovereenkomst eenzijdig op te zegggen. Tevens zorgt de leegstandswet ervoor dat u zelf de huurprijs mag bepalen. U kunt na het verkrijgen van een vergunning om uw woning te verhuren op basis van de leegstandswet, er 5 jaar gebruik van maken. Na deze 5 jaar is het niet meer mogelijk om voor dezelfde woning weer een vergunning aan te vragen.

 

Huis verkopen in verhuurde staat zonder problemen

Omdat een verhuurde woning niet snel als aantrekkelijk gezien wordt door het publiek, is het vaak lastig om de woning goed en snel te verkopen. Bij huisverkopenmethuurdererin.nl kunt u uw verhuurde woning verkopen zonder problemen en zonder vast te zitten aan een langdurig verkooptraject. Door u bij ons aan te melden ontvangt u een geheel kosteloos en vrijblijvend bod op uw huis.

 

http://huisverkopenmethuurdererin.nl/