PNR Merchandising
Image default
Bedrijven

Tips voor bij het slagen van je auto theorie-examen

Deze tips kunnen je helpen bij het behalen van je auto theorie-examen. Lees ze dan ook goed door.

Ken de theorie

Het auto theorie-examen is geen gemakkelijk examen. Uit onderzoek van het CBR blijkt dat ongeveer de helft voor de eerste keer slaagt voor het examen. Wees daarom goed voorbereid door veel te leren en te oefenen.

Begin op tijd

Vrij logisch, maar begin op tijd. Als je gespreid leert kun je het ook sneller in je nemen. Daarnaast ben je ook langer bezig met de stof waarmee het dus ook beter in je hoofd blijft zitten. Al leer je elke dag een uur, dan 5 uur achter elkaar op dezelfde dag. Je gaat uiteindelijk zelf ook merken dat dit vele malen efficiënter is.

Maak een samenvatting

Wat je ook leert, maak altijd een samenvatting. Dus ook voor je auto theorie-examen. Naast dat je dagelijks er tijd aan besteed maak je voor jezelf een samenvatting waarvan jij weet wat je precies bedoeld. Iedereen maakt samenvattingen op zijn of haar manier en daardoor nemen zij de stof ook sneller in hun op. Ook kun je jezelf handige ezelbruggetjes aanleren. Het is ook een ideale manier om je kennis te testen.

Blijf herhalen

Zoals eerder gezegd en ook wel vrij logisch, blijf jezelf herhalen. Mocht je klaar zijn met dat boek of je eigen gemaakte samenvatting, begin dan weer vooraan. Zorg ervoor dat je de stof uit je hoofd kent. Als je dit combineert met het op tijd beginnen en het maken van een samenvatting, dan zal je vast en zeker slagen.

Maak oefenexamens

Er is ook de mogelijkheid om oefenexamens te maken. Deze zijn in sommige gevallen gratis of beschikbaar tegen een kleine vergoeding. Dit is dan ook een ideale manier om te testen of de stof en de voorbereiding ook daadwerkelijk geholpen heeft. Ook heeft dit een idee over hoe je examen er dadelijk echt uit gaat zien. Tegenwoordig zijn deze oefenexamens zo gemaakt alsof het lijkt dat je een officiële toets van het CBR maakt. Dit is gedaan zodat leerlingen in een bekende sfeer en setting hun examen kunnen gaan afleggen. Hierdoor zijn de meeste mensen vrijwel altijd geslaagd na het maken van hun examen.

https://theorie-oefenexamen.nl/100geslaagd/