PNR Merchandising
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten bedrijfskleding

Wat is bedrijfskleding?

Bedrijfskleding, ook wel werkkleding, beroepskleding of uniform genoemd is kleding ter representatie of voor de veiligheid. Daarnaast zijn er verschillende soorten bedrijfskleding zoals beschermende kleding, promotiekleding en representatieve kleding. De namen zeggen het eigenlijk al, maar hieronder zal ik even een korte toelichting geven wat het precies inhoudt en welke functie het heeft.

Beschermende kleding (veiligheidskleding)

Werkkleding is meer dan alleen kleding voor je werk. Het is bedoeld om bijvoorbeeld bescherming te bieden tegen verschillende risico’s zoals bescherming bieden tegen infrarood straling of UV-straling. Er zijn verschillende soorten beroepen waarvoor je beschermende bedrijfskleding nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het werken in de bouw of werken met gevaarlijke stoffen of in extreme temperaturen. Beschermende kleding is niet alleen om jezelf te beschermen voor extreme temperaturen of gevaarlijke stoffen, het kan ook voor zichtbaarheid zorgen zoals brandweerlieden of wegwerkers. Een aantal voorbeelden van werkzaamheden voor het dragen van beschermende kleding zijn: werken met gevaarlijke stoffen zoals chemicaliën, waaronder zuren, logen en/of oplosmiddelen. Daarbij zijn vloeistofdichte kleren noodzakelijk. Daarnaast (buiten) werken in het donker, is het noodzakelijk om signaalkleding te dragen om op te vallen voor situaties als werken langs de weg of dichtbij het water.

Risico’s werken zonder beschermende kleding

Voor verschillende werkzaamheden is het dragen van beschermende kleding noodzakelijk. Het is belangrijk om passende maatregelen te nemen om de risico’s zo laag mogelijk te houden. Het moet namelijk voldoende bescherming bieden voor het type werk wat uitgevoerd moet worden. De gevaren waaraan een persoon kan worden blootgesteld, zijn ook afhankelijk van het type werk dat uitgevoerd moet worden. Werkkleding kan je beschermen tegen bijvoorbeeld hitte, straling, gevaarlijke stoffen, ziekteverwekkers en slechte zichtbaarheid.

Representatieve kleding

De zakelijke dienstverlening wordt voornamelijk bediend door representatieve bedrijfskleding. Op maat gemaakte overhemden, blouses en pakken zijn de belangrijkste kledingstukken die worden gedragen in een zakelijke omgeving zoals multinationals, de financiële sector en overheidsinstellingen. Het belangrijkste van representatieve bedrijfskleding is dat de medewerkers er professioneel en verzorgd uitzien.

Promotie kleding

 

Last but not least: promotie bedrijfskleding. Daar zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos; van een vest bedrukken met je eigen bedrijfslogo tot aan een op maat gemaakt trainingspak. Maar het draait allemaal wel om één doel, namelijk promotie. Van nette kleding dat kan worden gedragen naar beurzen tot aan sportkleding voor sportevenementen of sportverenigingen. Het bedrukken van een bedrijfslogo op bedrijfskleding zorgt voor herkenbaarheid. Hierdoor zorg je dat je onder de aandacht komt van nieuwe mensen waardoor je naamsbekendheid wordt verhoogd. Een hoge naamsbekendheid betekent niet alleen dat mensen jouw logo herkennen, maar ook zat ze weten waar je voor staat. Bovendien zorgt het bedrukken van werkkleding met een bedrijfslogo voor herkenbaarheid. Hierdoor ontstaat er een positief effect als het gaat om de naamsbekendheid van een bedrijf. 

Bedrijfskleding