PNR Merchandising
Business / Marketing and Advertising

Hoe kom je van een schokkende ervaring af?

Bij ernstige gebeurtenissen zoals een auto ongeval, verwonding, brand, mishandelingen of een oorlogssituatie kunnen nare gevolgen overblijven. Gelukkig is hier 25 jaar geleden een oplossing voor gevonden: Eye Movement Desensitzation and Reprocessing, afgekort EMDR. Een emdr therapie amsterdam wordt gebruikt bij mensen die bovengenoemde gebeurtenissen niet uit zich zelf kunnen verwerken. Door het niet kunnen verwerken van deze gevoelens kan je anders gaan gedragen. Zo kan het ervoor zorgen dat je anders voelt, je anders denkt en je omgeving anders aanvoelt bijvoorbeeld onveilig door mishandeling.

Hoe gaat een EMDR behandeling in zijn werk?

Door een afspraak te maken met een psycholoog Amsterdam kan de  hij of zij je helpen met de gebeurtenis te herbeleven en te verwerken. Dit doen de therapeuten door middel van bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. De therapeut zal proberen om de gebeurtenis opnieuw voor de geest te laten komen maar nu met andere prikkels waardoor de gebeurtenis beter verwerkt kan worden. De EMDR sessie zorgt ervoor dat er veel gedachte opgeroepen worden. De cliënt moet zich focussen op de meest opvallende verandering. Dit vraagt veel van de cliënt en daarom neemt de therapeut rust na elke set.

De effecten

De sets zullen veel van de cliënt vereisen. Elke set zal krachtig en emotioneel zijn waardoor de eerste paar sets best lastig kunnen zijn. In de meeste gevallen wordt het makkelijker na een aantal sets, maar ook kan het zijn dat er zomaar nieuwe onprettige gedachte van dezelfde situatie naar voren komen. Na afloop van een sessie kan het best zijn dat de effecten nog goed doorwerken. Dit is niet erg maar kan wel als vervelend beschouwd worden. Soms kan het zo zijn dat er nieuwe beelden en gevoelens naar boven komen. De therapeuten raden dan ook aan om dagboekje bij hun te houden en alles wat naar boven komt op te schrijven.

https://piekerpoli.nl/