Pnr-merchandising

Snel je schoenen schoonmaken

Business / Marketing and Advertising

Suede schoenen zien er prachtig uit. Het geeft een luxe en strakke uitstraling. Tegenwoordig zijn dit soort schoenen ook helemaal in. Je ziet veel mensen er mee lopen. Er is wel een nadeel: het is erg lastig om ze schoon te maken. Zeker tijdens de winter maanden als de schoenen nat of vies kunnen worden. Wat je ook doet, je krijgt ze bijna niet schoon. Er zijn gelukkig wel wat handige tips die je kunnen helpen om snel en goed de suede schoenen schoon te maken. Zodra ze schoon zijn kun je ze met schoenverf weer mooi verven naar een kleur die je mooi vind.

De eerste tip is om de vieze schoenen met droog brood schoon te maken. Dit is als er een vettige plek op zit. Met droog brood kun je het vet er uit halen omdat brood dit oneemt. Borstel dus met een stukje brood de vette plekken weg. Stomen werkt ook perfect bij suede schoenen. Kook een pan met water op en het is tijd om te stomen. De kleur van de stof wordt direct ook veel beter zichtbaar als het schoon is. Ben je door de regen gegaan met suede schoenen aan? Dan is het lastig om ze snel te drogen. Je kunt ze het beste op kamertemperatuur laten drogen. Als ze weer droog zijn gebruik je een borstel om het suede zacht te maken. Zit er een vlek op je schoenen? Dan kun je ook gum gebruiken om de plek te laten verdwijnen. Druk de gum op het plekje en wrijf een beetje tot de vlek is verdwenen. Zo kun je niet alleen potlood strepen laten verdwijnen, maar ook vlekken op bijvoorbeeld suede laarzen verven.

Gebruik tijdens het schoon maken wel een beschermende spray om beschadigingen te voorkomen. Gebruik verder ook geen wate ren zeep als je suede schoenen schoon wilt maken. Dit is een van de meest gemaakte fout bij het schoon maken. Dit maakt het alleen maar erger namelijk. Zet suede schoenen ook niet op of onder de verwarming om het droog proces te versnellen.

https://www.leerverfshop.nl/