Tijdschriften schrijven

Je droomde er misschien al jong van. Hoe mooi zou het zijn om voor tijdschriften te schrijven of een tekstschrijver website te kunnen zijn? Net zo glossy als het papier. Het lijkt zo geweldig. Veel reizen, businessclass uiteraard. Interessante mensen. Interviews met beroemdheden. Maar is het altijd zo leuk? Hoe bied je concurrentie het hoofd en hoe zorg je dat de juiste mensen jouw artikelen te zien krijgen? Dit moet je weten wanneer je voor een tijdschrift wilt schrijven.

 

Hard werken

Je wordt niet slapend rijk van voor tijdschriften schrijven, om je alvast maar uit die droom te helpen. Je hebt het als freelance tekstschrijver niet makkelijk wanneer er flink gesneden wordt in tarieven. Nou word je vrijwel nergens slapend rijk van, dus wie niet vies is van hard werken laat zich hier vast niet door uit het veld slaan. Wel moet je er rekening mee houden dat je jezelf en je artikelen flink zult moeten verkopen. Je hebt veel doorzettingsvermogen nodig om in dat populaire tijdschrift te komen met je artikel.

 

Veel herhaling

In de tijdschriftenwereld is het een feit dat artikelen met dezelfde strekking over de jaren heen telkens opnieuw aan bod komen. Er is veel herhaling omdat de lezer vaak behoefte heeft aan hetzelfde soort informatie. De doelgroepen waarvoor je schrijft zijn erg dynamisch, maar vormen zich wel steeds in een vergelijkbaar patroon. De kunst is dus om vernieuwende artikelen over te schrijven zonder ongewild in plagiaat te vervallen. Je wil de lezer verrassen, maar geen onderwerpen hoeven te vermijden. Heb je dit goed onder de knie, dan kun je erg succesvol worden in de tijdschriftenwereld.

 

Geduld

Je hebt een uniek idee uitgewerkt en verzonden naar de verantwoordelijke hoofdredacteur. Je verwacht een enthousiaste reactie, maar het blijft stil. Het uitblijven van een reactie kan erg frustrerend zijn. Is er echt geen interesse voor jouw briljante plan? Gaan ze toch voor de steengoede journalist die al jaren in hun vizier is? Mocht je een afwijzing krijgen, of blijft de radiostilte aanhouden, dan zit er niks anders op. Je zult moeten volharden en doorbijten. Je zult een dikke huid moeten kweken om hiermee om te kunnen gaan. Geef vooral niet op, blijf schrijven. Ben je overtuigd van je kwaliteiten en ideeën? Probeer dan vooral ook andere tijdschriften.

 

https://www.textmakelaar.nl/