PNR Merchandising
Image default
Groothandel

Wat zijn LED-strips

Een led strip is een nieuw type verlichting dat zeer veelzijdig is. Het is letterlijk een strip samengesteld uit licht en andere elektronische componenten. Het kan net als elke andere lichtbron oplichten. Het gebruikt elektriciteit om zijn lichten aan te zetten en het is zeer efficiënt in het verbruiken van die elektriciteit. Je kunt het oprollen, in randen vormen of gewoon aan de muur hangen. Deze LED-strips zijn behoorlijk populair in kamerinterieurs, vooral degenen die graag verschillende lichten in hun kamer hebben. LED strips zijn er in verschillende formaten. Er is het gewone witte licht, dan zijn er ook de verschillende kleuren zoals blauw, rood en groen. Er is ook het RGB-formaat waarmee de ledstrip meerdere kleuren kan weergeven. Het enige wat je hoeft te doen is de LED-strip aan te sluiten en hij gaat automatisch aan. Sommige LED-strips bevatten een afstandsbediening waarmee u deze kunt in- of uitschakelen. Met de afstandsbediening kun je ook van kleur wisselen als je de RGB-variant hebt. Daarnaast kun je de RGB-verlichting ook veranderen in verschillende patronen en timings.

Voordelen van LED-strips

LED-lampen zijn zeer flexibel en passen door krappe ruimtes. Bij het inrichten van je binnenverlichting met ledstrips wordt je alleen beperkt door je fantasie. Zo is het ook met je gewone led-verlichting. Het is zeer efficiënt en kan veel elektriciteit besparen. Het heeft ook een langere levensduur zoals de gewone LED-lampen. Ook zal je aangenaam verrast zijn dat ledstrips minder warmte afgeven. Zelfs als de LED-strip erg compact lijkt en voorzien is van alle elektrische componenten in de strip, genereert hij nog steeds weinig warmte. LED-strips zijn ook zeer aanpasbaar. Je kunt het door iemand laten aanpassen. Als je bekend bent met elektrisch werken en programmeren, kun je het ook echt zelf doen. Ook de accessoires voor LED-strips zijn volop verkrijgbaar. Bijna alle elektrozaken zullen altijd wel iets hebben voor ledstrips.

Nadelen van LED-strip:

LED-strips zijn geweldig, maar er zijn nog een paar nadelen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste zijn LED-strips erg moeilijk te repareren. Als een enkel lampje kapot gaat, kan het heel moeilijk zijn om dat ene lampje te vervangen. De witte kleur van led-strips kan ook niet puur wit zijn. Het is geen nadeel omdat de witte kleur nog steeds wit is. Maar er is slechts een vleugje blauw in de witte kleur, omdat er veel diodes in de ledstrip zitten.