Bazen en managers moeten meer doen aan de teambuilding van hun personeel!

Hobby en vrije tijd

 

Laten we zeggen dat u een manager of leidinggevende bent, en dat u uw team wilt belonen met een leuke activiteit om teamwork op te bouwen, of misschien bent u een administratief assistent en heeft een supervisor u gevraagd om met een paar ideeën voor teambuilding te komen. Heb je wel eens de vraag gesteld; Wat moet ik vandaag doen? De meeste mensen gaan naar Google en doen een zoekopdracht, en krijgen alles onder de zon als opties. Hoe vernauwt u de keuzes tot iets dat voor uw groep werkt?

Bepaal het doel van je activiteit dat helpt je bij het bepalen van de teambuilding strategie

Laten we eerst eens kijken wat “teambuilding” is. Helaas kan de term “teambuilding” zo ongeveer alles betekenen. Het is een soort van “leiderschap” of “klantenservice” in die zin dat elk van deze termen uiterst algemeen is. Echter, als je de focus vernauwt zul je waarschijnlijk een betere oplossing vinden. Als uw leiderschapsprobleem bijvoorbeeld is dat wanneer uw leidinggevenden met pensioen gaan of stoppen uw bedrijf het moeilijk heeft om nieuwe leidinggevenden te ontwikkelen dan kan uw leiderschapsoplossing zich richten op de opvolgingsplanning. Als u een restaurant bezit en uw klantenserviceprobleem is dat klanten te lang wachten om hun voedselbestellingen te ontvangen dan kan uw klantenservice-oplossing een snellere voedselvoorbereiding of efficiëntere bestelprocedures met zich meebrengen. Het punt is dat als u een motiverende spreker inhuurt om uw leiderschapsprobleem op te lossen of uw restaurantpersoneel dwingt om workshops van de klantenservice te volgen de onderliggende problemen waarschijnlijk zullen blijven bestaan. Teambuilding-oplossingen kunnen een vergelijkbare uitdaging hebben. Om een goede oplossing te vinden, stelt u zich enkele vragen om het uiteindelijke doel van de activiteit te bepalen. 

Waarom zou je eigenlijk een teambuildingactiviteit doen?

Belonen we het personeel? Zijn we op zoek naar een manier om een droge agenda wat leuker te maken? Zijn er uitdagingen die we moeten oplossen? Zo ja, wat zijn dan de specifieke uitdagingen? Als deze activiteit perfect zou werken, welke resultaten zouden we dan verwachten? Door jezelf deze vragen te stellen, heb je een beter beeld van hoe succesvol het echt is. 

Wat zijn de voordelen als je als team samenwerkt?

Als uw groep al echt goed werkt als een team, en u zoekt een manier om uw personeel te belonen of om wat plezier toe te voegen aan de normale werkdag of vergadering, dan zal zo ongeveer elke leuke activiteit waarschijnlijk vrij goed verlopen. Zo zullen veel van onze teambuilding klanten vaak hun jaarlijkse conventies plannen om de maandag na de Super Bowl zondag te beginnen, zodat ze de avond ervoor een groot Super Bowl-feest kunnen houden in de banketzaal van het hotel voor de hele groep. Ook in dit soort situaties werken liefdadigheidsevenementen vaak goed. De organisatoren zullen vaak een evenement voor fiets-teambuilding in een jaarlijkse conventie opnemen, alleen maar om wat plezier aan de agenda toe te voegen en zo terug te geven aan de gemeenschap in het proces. 

https://ticketforsale.nl