PNR Merchandising
Image default
Horeca

Waar moet je op letten bij het kopen van een koelwerkbank?

Wanneer je een horecabedrijf bezit waar voedsel wordt geserveerd, is een koelwerkbank in de keuken van cruciaal belang. Een koelwerkbank is bijzonder veelzijdig, omdat het niet alleen een werkbank is waarop werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd, maar ook een gekoeld onderstel bevat met planken en laden die extra ruimte bieden. Er zijn veel winkels die goede horeca-apparatuur aanbieden, waaronder Horecacentrumbrabant. Als je wilt weten waar je op moet letten bij de aanschaf van de juiste koelwerkbank, lees dan hier verder!

Kies het juiste energielabel

Het is belangrijk om te overwegen dat sommige koelwerkbank modellen meer kosten in gebruik met zich meebrengen dan anderen, vanwege het energielabel. Hoewel sommige koelwerkbanken bij de eerste inspectie betaalbaar lijken, kunnen de dagelijkse bedrijfskosten bewijzen dat ze geen goede lange termijn oplossing zijn voor jouw restaurant. Sommige minder bekende merken hebben hoge bedrijfskosten omdat ze inefficiënt zijn. Aangezien de meeste koelwerkbanken meer dan 12 uur per dag aan staan, kunnen de kosten snel oplopen, waardoor je uiteindelijk minder winst maakt. Je wilt natuurlijk een koelwerkbank die betaalbaar is, maar je moet ook letten op de energie-efficiëntie van de koelkast die je aanschaft. Het is belangrijk om rekening te houden met het milieu. Een koelkast of vriezer met een A-label helpt bij het verminderen van je ecologische voetafdruk en het laag houden van de bedrijfskosten.

De juiste capaciteit

Een koelkast met de juiste capaciteit is van essentieel belang. Je hebt voldoende ruimte nodig om producten op te slaan, maar wilt niet betalen voor ongebruikte ruimte. Het is ook belangrijk om de grootte van de koelkast goed te overwegen, omdat een te grote koelwerkbank in een kleine keuken kan zorgen voor weinig bewegingsruimte, terwijl een te kleine koelwerkbank kan leiden tot frustratie en overbelasting van de compressor als gevolg van overvulling. Het is daarom belangrijk om eerst de beschikbare werkruimte te bekijken voordat je apparatuur aanschaft. Daarnaast is het van belang om te bedenken wie de koelkast gaat gebruiken. Het personeel  moet gemakkelijk bij alle producten kunnen komen.

Bedenk de basisbehoeften

Een koelwerkbank kan net als een huishoudelijke koelkast thuis last hebben van ijsvorming, wat kan leiden tot slechte prestaties en overbelasting, waardoor deze mogelijk eerder zal slijten. Het is daarom raadzaam om te investeren in een koelwerkbank met een automatische ontdooifunctie. Dit bespaart je veel tijd en gedoe omdat je niet handmatig het ijs hoeft te verwijderen. Dat is wel zo handig! En hoewel het belangrijk is dat jouw koelkast past bij jouw persoonlijke smaak, moet deze ook goed presteren en voldoen aan de basisbehoeften voor jouw bedrijf. Overweeg daarom eerst hoeveel opslagruimte nodig is, het temperatuurbereik en de grootte voordat je kijkt naar kleuren en dessins.

https://www.horecacentrumbrabant.nl