PNR Merchandising
Image default
Zorg

Goed verzekerd bij Salland

Bij ziektekostenverzekeraar Salland komt u dit jaar onder meer in aanmerking voor een vergoeding van de volgende alternatieve geneeswijzen:

–        acupunctuur;

–        antroposofische psychotherapie;

–        chiropractie;

–        fytotherapie;

–        kunstzinnige therapie;

–        mesologie;

–        osteopathie;

–        reflexzonetherapie.

Deze lijst is zeker niet compleet en kan voor het jaar 2023 veranderen. De eigen bijdrage bestaat bij Salland allereerst uit de wettelijke eigen bijdrage die de overheid heeft vastgesteld. Dit bedrag verschilt per zorgsoort. Op www.salland.nl vindt u een vergoedingenoverzicht. De tweede eigen bijdrage betreft de kosten boven een bepaald maximum bedrag dat voor een behandeling kan gelden. Het is mogelijk de eigen bijdrage aanvullend te verzekeren. Hiervoor geldt bij zorgverzekeraar Salland het volgende: “(…) In sommige gevallen kunt u (een deel van) de eigen bijdrage terug krijgen via een aanvullende of tandartsverzekering. Ook dit staat per zorgsoort aangegeven in het vergoedingenoverzicht. Bij ons kunt u kiezen tussen 4 aanvullende verzekeringen en 3 tandartsverzekeringen. (…) “.

Bij de tandartsverzekering kunt u kiezen uit: TandTop, TandPlus en TandExtra. De laatste variant is het goedkoopst. Er geldt een vergoeding voor controle en overige behandelingen tot max € 250 per jaar. TandTop is het duurst. In dit geval geldt een maximum vergoedingsbedrag van € 1.000 per jaar.

Gemeentepolis

Een aantrekkelijke verzekering van Salland is de Gemeentepolis. De gedachte achter deze, samen met negen gemeenten ontwikkelde, verzekering is zorg voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar en toegankelijk maken en houden. De Gemeentepolis is er speciaal voor mensen met een laag inkomen. De vergoedingen zijn ruim opgezet. De gemeente betaalt hier aan mee.  Voordelen van de gemeentepolis zijn:

–        een betaalbare premie;

–        goede vergoedingen voor bijvoorbeeld brillen, fysio en tandarts;

–        afhankelijk van de betreffende gemeente geen eigen risico en een tegemoetkoming voor de wettelijke eigen bijdrage;

–        geen onderscheid wat betreft leeftijd en gezondheid;

–        gratis meeverzekeren van kinderen tot 18 jaar;

–        facturen gaan in vrijwel alle gevallen direct naar Salland, oftewel u hoeft niets voor te schieten;

–        uitbetaling van declaraties binnen vijf werkdagen;

–        overname van lopende machtigingen bij andere zorgverzekeraars mogelijk indien gewenst.

https://www.salland.nl/