PNR Merchandising
Beauty en verzorging

De voordelen van een badjas gemaakt van bamboe

Het gebruik van bamboe in kleding gaat terug tot het voorouderlijke China en Japan. De plant werd gebruikt bij het weven van hoeden en schoenen om arbeiders te beschermen tegen blootstelling aan de zon. In het westen werd bamboe in de 18e eeuw gebruikt om korsetten en andere kledingstukken te maken.

Tegenwoordig wordt het gebruik van bamboe in de textielindustrie populairder dan ooit – dankzij de uitvinding van het proces voor het maken van rayon. Om bamboestof te maken, worden de planten gesneden en opgelost in een oplossing. Eenmaal volledig opgelost, wordt de oplossing tot vezels geperst en afgekoeld. De vezels worden vervolgens tot draden gesponnen en tot stof geweven. In badjassen en nachthemden blijkt bamboestof een uitstekend materiaal te zijn. Hier zijn enkele voordelen ten opzichte van katoen.

 

Het is sterker dan katoen

Bamboe is één van de sterkste en meest betaalbare materialen die worden gebruikt in badjassen Of het nu gaat om bamboe badjassen, overhemden of bamboe handdoeken, bamboe heeft over het algemeen het voordeel in termen van duurzaamheid en vormbehoud – tot wel drie keer langer als het goed wordt verzorgd.

Met de grootste veelzijdigheid als materiaal, kan bamboe, behalve dat het wordt gebruikt als bouwmiddel, ook worden geweven tot een van de zachtste stoffen. Bamboe viscose is weliswaar veel goedkoper, maar wordt wel vergeleken met enkele van de meest luxueuze stoffen zoals Egyptisch katoen.

Het is meer absorberend

Een bamboe badjas voor in de sauna is eigenlijk 40% meer absorberend dan de beste biologische katoenen stof die je zult vinden. Het kan ook driemaal zijn eigen gewicht water opnemen en vocht sneller van uw lichaam afvoeren, waardoor je veel gemakkelijker droog blijft. Bamboevezels hebben ook micro-openingen die bamboe-gewaden een betere ventilatie en absorptie geven.

Het is indrukwekkend isolerend

Katoenen gewaden, behalve de duurdere high-end, hoge-draads, hebben de neiging meer warmte vast te houden dan bamboestoffen. Dankzij het natuurlijke ademende vermogen van bamboe badjassen zijn deze veel koeler en comfortabeler – iets dat niet prijsafhankelijk is. Bamboe badjassen gaan meestal langer mee omdat ze minder gewassen hoeven te worden dan de meeste katoenen gewaden.

Verzorging en onderhoud zijn ook vrij eenvoudig omdat er geen speciale reinigingsmethoden nodig zijn. In termen van kleurbehoud behouden bamboe badjassen opmerkelijk hun levendige tinten langer dan katoen. Niet alleen kan bamboe katoen frontaal bestrijden in termen van kwaliteit en comfort, maar er zijn ook verschillende belangrijke milieuredenen waarom het kiezen van deze stof waarschijnlijk voor jou het beste is.

https://xziir.nl/