PNR Merchandising
Image default
Bedrijven

Een huurhuis vinden

Als je een huis gaat huren komen hier een aantal zaken bij kijken. Voordat je kunt beginnen met zoeken, is het verstandig om alvast over een paar dingen te hebben nagedacht. Wij willen je graag op weg helpen. Met de volgende punten ben jij in no-time klaar om jouw nieuwe huurhuis te vinden!

Een huurhuis vinden

Voordat je een huurhuis kunt vinden, is het belangrijk om te kijken of je sociaal of particulier gaat huren. Voor sociale huur zijn lange wachtlijsten en komt niet iedereen in aanmerking. Er is een maximum inkomen, hierdoor hebben mensen met een lager inkomen ook kans op het vinden van een huurhuis.

Er is een heel groot aanbod aan huurhuizen. Daarom is het verstandig om over een aantal punten na te denken, voordat je begint met zoeken:

–          Waar wil ik gaan wonen? Op welke locatie wil je gaan wonen? Het is niet handig om in Amsterdam te gaan wonen, terwijl je in Hoorn werkt. Dan kan je beter een huurhuis in Hoorn vinden. Als je geen huurhuis in Hoorn vind of wilt, dan is het goed om te overwegen waar je dan wilt wonen en hoe lang je dagelijks onderweg wilt zijn voor school of werk.

–          Wat is mijn budget? Het is niet verstandig om meer dan 35% van je maandelijkse salaris aan huur te besteden. Zet daarom jou financiën goed op een rijtje, zodat je weet in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken.

–          Wat zijn jouw eisen? Vanwege het grote aanbod, is het verstandig om van te voren na te denken over jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld op loopafstand van het station wonen? Of op de laagste verdieping? Wil je meer als 2 slaapkamers of is 1 slaapkamer genoeg?

Nu je weet wat jouw eisen zijn, waar je wilt gaan wonen én wat jouw budget is kan je gemakkelijk zoeken naar een huurhuis.