PNR Merchandising
Bedrijven

Het creëren van een water dieet

Het creëren van een water dieet

Een water dieet? Ik hoor je al denken van wat houdt dit nu weer in. Het is een van de nieuwste trends op het gebied van afvallen. Door middel van een water dieet ben je voornamelijk bezig met het drinken van water om vervolgens hier alle gezonde stoffen eruit te halen. Om meer uit te leggen over deze nieuwe manier van diëten zullen we hier jou meer over tellen in deze blog.

 

Wat is een water dieet

Een water dieet bestaat puur uit het drinken van water. Een lichaam heeft voeding en drinken nodig om hier calorieën uit te halen en alles te verteren. Doordat het lichaam tijdens dit dieet alleen maar water binnen krijgt zal het lichaam op zoek gaan naar andere manier om deze stoffen binnen te krijgen. De enige manier waarop het lichaam dit kan doen is door lichaamsvet te gebruiken en dit om te zetten in voedingsstoffen. Je moet hierdoor wel veel water drinken, maar uiteindelijk zal je lichaamsgewicht afnemen.

 

Hangt er een gevaar aan het water dieet?

Er hangt zeker een gevaarlijk kantje aan dit water dieet. Het probleem is namelijk dat je zoveel water moet drinken dat je ook een watervergiftiging kan krijgen. Dit kan ontstaan wanneer je zoveel drinkt dat het zoutgehalte in je nieren zo zakt dat hierdoor deze nieren beschadigd worden. Er wordt daarom ook met veel aandacht vermeld dat je niet meer dan vijf liter water per dag moet innemen.

https://dieetschema.nl/water-dieet-helpt-bij-afvallen/