PNR Merchandising
Bedrijven

Het verhaal achter het truss syteem

Waarom moet ik een truss systeem huren?

Een truss systeem huren wordt vaak gedaan bij het organiseren van een professioneel evenement. Daar worden veelal audiovisuele middelen gebruikt. Verlichting en audio-installaties zijn hier voorbeelden van. Wanneer deze de lucht in gehesen dienen te worden bieden trussen de oplossing. Denk bijvoorbeeld aan een evenement waar veel mensen aanwezig zijn en waar een grote tribune is opgesteld. Mensen die hoger zitten moeten uiteraard ook kunnen horen wat er tijdens het evenement gebeurt. Door geluidsinstallaties de lucht in te hijsen realiseer je dit. Zoals je leest heeft het huren van een truss systeem een zeer logische reden.

De pro’s van het een truss systeem huren

Het kan zijn dat je voor de keuze komt te staan of je een truss system huren of kopen wilt. Hierbij moet je kijken naar de frequentie waarin jij de materialen denkt nodig te hebben. Beiden hebben voordelen en nadelen. Als je overgaat tot koop heb je altijd beschikking over de trussen maar moet je ook zelf zorgen voor opslag. Daarom kiezen vele organistoren van evenementen voor het huren van deze materialen. Zo kan er tijdens het congres, concert, de presentatie of de beurs gewoon gebruik gemaakt van worden en kunnen de materialen na afloop weer ingeleverd worden. Zo heb je er geen omkijken naar.

Trussen zijn erg gewild onder evenementen

Als je kijkt naar een truss systeem dan zie je verschillende truss elementen die met elkaar verbonden zijn. Deze zijn vervaardigd uit aluminium. Dit zorgt ervoor dat de materialen licht in gewicht zijn. Een voordeel hiervan is dat transport makkelijk is. Daarbij komt ook nog dat de trussen makkelijk stapelbaar zijn, waardoor er in één truck veel van deze elementen passen. Dat is erg efficiënt. Door de speciale balkconstructie van de trussen kunnen ze vele kilo’s aan gewicht dragen. Dit maakt ze ideaal voor de audiovisuele middelen. Deze kunnen behoorlijk zwaar worden. Zeker als je een audio-installatie hebt met verschillende speakers onder elkaar. Het is fijn om dan te kunnen vertrouwen op een truss systeem.

Samenwerken met een specialist in dit vak

Houd er rekening mee dat trussen bedoeld zijn voor grote hoogtes. Het is daarom ook gevaarlijk om deze te installeren en zeker om de audiovisuele middelen eraan te bevestigen. Dit mag om deze reden alleen gedaan worden door specialisten die daarvoor zijn opgeleid. Vraag bij het bedrijf waarmee jij wilt samenwerken naar de mogelijkheid of zij dat kunnen doen. Maar wees gerust: bijna alle partners die deze materialen aanbieden kunnen ze ook voor je installeren. Door hier van te voren naar te vragen weet je zeker dat je het truss systeem huren gaat bij het juiste bedrijf.

https://riggingbox.nl/