PNR Merchandising
Image default
Bedrijven

Pennen laten graveren

Iedereen heeft dezelfde soort spullen bij zich tegenwoordig. Zo heeft vrijwel ieder volwassen persoon een smartphone, beurs en sleutels bij zich. Dit zijn je standaard, maar dierbare en ook kostbare, bezittingen. Er was eens een tijd waarin een pen daar ook bij zat. Aan het einde van de twintigste eeuw waren de bezittingen die in ieders zak zaten wel anders. Mensen hadden bijvoorbeeld vrijwel allemaal een aansteker, een pakje lucifers en een gegraveerde pen bij zich. Hetgeen wat ieder dus kostbaar is, is naarmate de tijd vordert dus wel degelijk verandert.

Kostbare bezittingen door de tijd

Zoals hierboven beschreven veranderen kostbare bezittingen, ofwel dingen die je altijd met je meedraagt, van tijd tot tijd. Een gegraveerde pen aanschaffen was vroeger een noodzaak, terwijl dat nu geldt voor een smartphone. Dit zie je ook bij sigaretten en aanstekers. Een aantal decennia geleden was het niet meer uit het leven weg te denken bij veel mensen, terwijl het in de 21ste eeuw steeds minder populair werd, mede omdat landen het verkoop van sigaretten niet meer stimuleerden. Het bleek erg slecht te zijn voor je gezondheid, met zelfs kankerverwekkende stoffen in. Het blijkt dus veel veiliger om bijvoorbeeld een cross pen ballpoint te kopen en deze te laten graveren voor een mooi bedrag, dan om steeds pakjes lucifers bij te kopen.

Een mooie pen aanschaffen

Vroeger was het dus erg populair om een mooie pen aan te schaffen. Producten als Lamy pennen waren dan ook zeer gewild in die tijd. Het graveren ervan hoorde er bij, en werd dan ook erg gewaardeerd als cadeau. Het gezegde ging dat je aan iemands pen kon zien wat voor persoonlijkheid hij of zij had. Het was van de andere kant dan ook meestal erg lastig om als cadeau te geven, aangezien ieder zijn eigen smaak heeft in de perfect pen. Gegraveerd of niet, dit merk of dat merk, balpen of vulpen. Dit zijn allemaal zaken die belangrijk zijn in het aanschaffen van een pen, waardoor dit bij iedereen anders zal zijn. Het is echter wel een heel persoonlijk cadeau om te geven, dus wanneer je de voorkeuren van iemand weet is het een mooi cadeau om iemand te geven.

Kostbare bezittingen in de 21ste eeuw

Tegenwoordig is er dus veel veranderd als het gaat om bezittingen die iedereen altijd met zich meedraagt. Om te beginnen heeft tegenwoordig iedereen wel sleutels mee. Als het niet van je fiets is, dan is het wel van je huis of van je auto. Ook heeft vrijwel iedereen boven de leeftijd van ongeveer 12 een smartphone. Het leven zonder een smartphone is bijna niet meer te bedenken bij velen. Je kan er alles mee, wat het gebruik van pen en papier ook onnodig maakt. Hierdoor is de populariteit van een pen sterk gedaald. Dan is het voor iedereen belangrijk om een beurs bij te hebben, omdat bijna alle betalingen via de pin gaan. Ook heb je voor bijna alles een pasje nodig, bijvoorbeeld voor het open vervoer of om je school binnen te komen. Deze dingen zijn tegenwoordig dus niet meer weg te denken in ons leven.