PNR Merchandising
Bedrijven

Relatiegeschenken bedrukken blijft een handige marketing tool

Een relatiegeschenk kan vele functies hebben. Je kunt het als geschenk, attentie of nadenken geven aan je huidige en toekomstige klanten. Relatiegeschenken bedrukken doe je als je een attentie tijdens een evenement wilt uitdelen. Het is een leuk aandenken waarop meestal het logo van je firma wordt afgedrukt. Zo heeft dit promotie-artikel eigenlijk twee functies. Je geeft een kadootje weg en tegelijkertijd is het een mogelijkheid om je firmanaam en contactgegevens mee te geven of achter te laten. Daarom is het verstandig om die artikelen als relatiegeschenk te kiezen die je klanten veel zullen gebruiken omdat ze handig, origineel of functioneel zijn. Vaak staan ze in het zicht op het bureau en worden ze ook door de omgeving dagelijks gezien. Zo komt je logo en firmanaam elke keer weer bewust of onbewust voorbij. Onderzoek heeft uitgewezen dat hierdoor de herkenbaarheid van je ‘brand’ wordt verhoogd. Op het moment dat klanten iets nodig hebben wat jij verkoopt zijn ze eerder geneigd om jou te bellen.

 

Klanten waarderen een relatiegeschenk

Er is tegenwoordig veel te doen omtrent klanttevredenheid. Bedrijven moeten hun klanten centraal zetten om zo een betere relatie op te bouwen wat moet leiden tot meer verkopen en omzet. Een gepast relatiegeschenk kan bijdragen tot een blijere klant die loyaal blijft aan jouw bedrijf. Een relatiegeschenk kan bestaan uit vele uitvoeringen met de daarbij behorende prijsklassen. Vaak is kwaliteit beter dan kwantiteit. Kleding is populair, denk aan caps, t-shirts en jacks welke je laat bedrukken met je bedrijfslogo, voeg er ook de naam van het evenement en eventueel datum aan toe zodat de herinnering langer blijft. Vaak dragen klanten deze kleding, mits van goede kwaliteit, ook herhaaldelijk nog nadat het evenement allang voorbij is. Hieruit blijkt de waardering van de klant voor je kado en creëer je nog meer (gratis) naamsbekendheid. 

 

Keuze voor het juiste relatiegeschenk

De meeste bedrijven die handelen in relatiegeschenken hebben zeer uitgebreide catalogi waaruit je kunt kiezen. Het is raadzaam deze meestal dikke boekwerken eerst goed door te nemen zodat je veel inspiratie kunt opdoen voor je komende evenement, ook kun je vaak online terecht. Heb je een idee wat het gaat worden dan is het slim om eerst een sample aan te vragen want er bestaat nogal wat kwaliteitsverschil. De prijzen gaan omlaag naarmate je meer besteld, dus is het raadzaam om ook na te denken over toekomstige evenementen.  Bedrukken is niet goedkoop maar zeker de moeite waard als je een blijvende herinnering wilt achterlaten bij je huidige en toekomstige klanten.

 

https://www.pnr-merchandising.nl/