PNR Merchandising
Business / Marketing and Advertising

Beleggen in grondstoffen

Je besluit om te beginnen met beleggen, maar waar kan je het beste in beleggen? Het verstandigste is om veel informatie te zoeken over bedrijven, denk jij dat er iets gebeurt met een bedrijf waardoor een ander bedrijf in waarde gaat stijgen, dan investeer je in het bedrijf waarvan de waarde gaat stijgen. Je verwachtingen bieden natuurlijk nooit zekerheid, vandaar dat er wel een risico aan vast zit. Als het bedrijf in waarde daalt dan verlies je winst als je het direct verkoopt, maar afwachten is ook niet altijd een goede optie. Het bedrijf kan nog meer in waarde dalen of het bedrijf stijgt na verloop van tijd wel, maar dit zal vaak lang duren en je weet niet of het bedrijf nog boven de waarde uitkomt van wanneer je het aandeel had gekocht.

Veel mensen beleggen in bedrijven, zo kan je aandelen kopen van Samsung omdat jij denkt dat zij in waarde gaan stijgen. Maar je hoeft niet per se in een bedrijf te beleggen, je kan er ook voor kiezen om te beleggen in grondstoffen. Je kan bijvoorbeeld beleggen in goud of in zilver. Veel mensen beleggen in goud, omdat goud de waarde behoudt en altijd toegankelijk is en dat geeft mensen een stukje zekerheid. Als het slecht gaat met de economie kan de waarde van goud juist weer gaan stijgen.

Het is mogelijk om te beleggen in goud door middel van een goudrekening, toch is het fysiek kopen nog het meest interessantst. Zo zorg je ervoor dat alle mogelijke risico’s zijn ingedekt. Er wordt dan vaak ook als tip gegeven om je goud juist thuis te bewaren en niet in een kluis bij de bank, want dan zal je net zien dat de bank failliet gaat en dan is er weinig kans dat je de vergoeding van het goud nog krijgt. 

http://leerbeleggen.com/