PNR Merchandising
Business / Marketing and Advertising

Wasjes draaien

Een taak waar veel mensen met tegenzin aan moeten beginnen. Als je al moet denken aan de stapel kleding die je moet wassen en ophangen om te drogen. Het is een klusje dat eigenlijk niet heel zwaar is maar wel veel tijd van je vergt. Veel huishoudens met kinderen hebben vaak wel een wasmachine en wasdroger tot hun beschikking. Het is namelijk al een hele opgave om een weekend lang kleren te wassen voor 4 man, laat staan het ophangen van al deze kleren. Een wasdroger is geen goedkoop hulpmiddel, het kost namelijk rond de 500 euro maar wel zeer handig voor grote gezinnen. Er is vaak niet eens plek om al die kleren in huis op te hangen en niemand heeft zin om de kledingstukken één voor één op te gaan hangen. 

Bij huishoudens waar er alleen wordt gewoond of met z’n tweeën worden er vaak wasserettes ingeschakeld. Deze huishoudens vinden het vaak onnodig om een wasmachine aan te schaffen omdat zij er amper gebruik van maken. De was van één of twee personen is vaak niet hele stapel zoals bij gezinnen. De wasserettes zijn naast de kleine huishoudens ook handig voor huishoudens die het niet zo breed hebben. Zij verdienen vaak wat minder en kunnen daardoor geen wasmachine betalen. Voor het wassen wordt er meestal een kleine vergoeding gevraagd en maak je gebruik van een eigen wasmiddel dat je meebrengt.  

Voor de wat kwalitatievere kleding en textiel zijn er diverse stomerijen. Vaak gaat dit om kledingstukken zoals een pak, bruidskleding of traditionele kledij. Deze vergen vaak meer onderhoud en moeten voorzichtiger mee worden omgegaan dan normale kleding. Stomerij wassenaar heeft een haal-en-breng service waar je  niet eens het huis uit hoeft te gaan. Voor meer informatie over verschillende was manieren kan je een kijkje nemen op het internet zoals bij www.stomerijpanda.nl

http://www.stomerijpanda.nl/nl/