PNR Merchandising
Business / Marketing and Advertising

Coronacrisis

Momenteel zitten we allemaal in quarantaine. Sommige van ons, zoals ik, kunnen gewoon lekker doorwerken vanuit huis. Anderen doen een beroep dat zo belangrijk voor ons is, dat ze wel naar het werk moeten gaan. Dit zijn de vitale beroepen. Dit zijn mensen in de zorg, leraren, mensen in de voedselindustrie. Maar ook mensen die werken bij gemeente. Sommige diensten zijn zo belangrijk dat de werknemers ervoor naar het werk moeten komen, anderen moeten zo goed en zo kwaad als het kan proberen te werken vanuit huis.

Maar niet iedereen kan door werken. Sommige mensen kunnen gewoonweg niet vanuit huis werken, omdat hun beroep alleen in de fysieke wereld kan. Dit is bijvoorbeeld zo voor winkels en restaurants. Dat personeel zit nu veelal zonder inkomen thuis. Zij hebben namelijk veelal een 0-uren contract. Dit betekent dat ze weinig rechten hebben. Daarnaast hebben de eigenaars van de zaken ook weinig geld over, ze draaien grote verliezen. De regering heeft wel financiële steun aangeboden, maar niet elk bedrijf zal het hiermee overleven. Dit betekent dat er veel mensen in de schuldsanering terecht komen.

Hier wordt natuurlijk rekening mee gehouden vanuit de gemeente. De vacature schuldhulpverlening staat nu al open om ervoor te zorgen dat men, wanneer de crisis voorbij is, meteen aan de slag kan om de schade te beperken en de getroffen mensen er boven op te helpen. Door ze weer te helpen de zaak die op de rand van faillissement staat, op te bouwen, of mensen die failliet zijn gegaan tijden s de crisis om te scholen, kunnen deze mensen weer snel een inkomen krijgen. Het is dus belangrijk dat er veel schuldhulpverleners bij zullen komen in de aankomende maanden, zodat iedereen die het nodig heeft, geholpen kan worden. Zo zorgen we er samen voor dat we de crisis weer te boven komen.

 

https://professionalpartners.nl/