Pnr-merchandising

De beste muziek van de afgelopen maand

Business / Marketing and Advertising

Het is inmiddels mei. Dat betekent dat de maand April voorbij is. April was een maand die bijzonder was. Dat komt omdat er veel muziek werd gepubliceerd, er versoepelingen waren en het langzaamaan minder koud werd. Muziekliefhebbers zijn tevreden met het nieuwe werk, dat blijkt wel. In dit artikel wordt een gedeelte van de meest beluisterde muziek uit de maand pril beschreven. Een aantal voorbeelden van artiesten die het goed doen zijn The Weeknd, Frenna en Lil Tjay.

 

Dua Lipa

Dua Lipa is lekker bezig. Haar album Future Nostalgia (The Moonlight Edition) staat op plek drie van de meeste afgespeelde albums afgelopen week in Nederland. Wereldwijd staat het album zelfs op de tweede plek. Dua Lipa werd in 1995 geboren in het Verenigd Koninkrijk, maar verovert nu dus de hele wereld. The Moonlight Edition is een deluxe versie van haar “Future Nostalgia” album. Bekende singles die op het album staan zijn Levitating, Un Día, Fever en Hallucinate. De hitsingle Fever belande in zijn debuutweek op nummer 1 in de Vlaamse hitlijsten. Wanneer je Dua Lipa wilt horen, kun je radio luisteren op pc.

 

Frenna

Rapper Frenna heeft in maart het album Highest uitgebracht. Het album was afgelopen week het 6e meest afgespeelde album. Frenna, echte naam Francis Junior Edusei, bracht het album uit op 15 maart. Francis is op dit album ook in het Engels te horen. Zou dit de reden zijn van het succes? Er staan in ieder geval een aantal samenwerkingen op. Zo zijn Murda, Kevin, Lijpe en Chivv te horen.

 

The Weeknd

The Weeknd, echte naam Abel Makkonen Tesfaye, is een van de bekendste en meest succesvolle popartiesten van het moment. De Canadees heeft geen introductie meer nodig. Zijn album After Hours was in Nederland de afgelopen week het 13e meest beluisterde album, terwijl het wereldwijd op plek 5 stond. Het bekendste nummer van het album is natuurlijk Blinding Lights. In negen jaar tijd is The Weeknd van pionier in de alternatieve R&B geëvolueerd naar de koning van de pop. Met het album probeerde de artiest een balans te vinden. Het lijkt aardig goed gelukt, want het album sloeg wereldwijd aan. After Hours kun je op gratis radio luisteren.

http://radioluisteren.be