PNR Merchandising
Business / Marketing and Advertising

Welke alarmsystemen zijn er allemaal?

Het kan zo zijn dat je het nog niet wist, maar alarmsystemen zijn er voor verschillende doelen. Er was een tijd dat een alarmsysteem alleen anti inbraak was. Het had dan een sirene of bel en eventueel een zwaailicht. Tegenwoordig ziet het er anders uit. Denk maar eens aan de beveiliging van een winkel in het winkelcentrum. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten alarmsystemen die er zijn.

 

Meerdere soorten

Het gaat vaak oker anti-inbraak en een rookmelder wanneer er over alarmsystemen wordt gesproken. Er is echter meer. Een voorbeeld is de scheepvaart. Hier gaat er een alarm af in het stuurhuis wanneer een schip vol loopt met water. Wanneer er een lek in het schip zit merkt de stuurman niets. Hierom is er een alarm. Op het land is dit systeem ook. Wanneer je een bedrijf of woonhuis hebt onder zeeniveau kan je hierop anticiperen. Een signaal wordt afgegeven naar de meldkamer of app. Er wordt gekeken naar rook, hitte, water en personen.

 

Digitale impuls

Een sirene of bel aan je pand is niet meer van deze tijd. Dat komt omdat het telecomnetwerk erg verbeterd is in de afgelopen jaren. Een foutmelding wordt tegenwoordig zo verstuurd.

Hedendaags zijn er ook apps voor op de smartphone. Deze apps zijn dan gekoppeld aan het alarmsysteem. Een meldkamer kan ook een signaal ontvangen van duurdere systemen. In de meldkamer wordt dan gezien wat er aan de hand is. Een hulpdienst kan vanaf dit punt ook ingeschakeld worden.

 

Waar kan ik terecht?

Er zijn veel plekken waar je terecht kan voor beveiliging. Zo kun je alarmsystemen kopen bij de bouwmarkt, maar ook bij gespecialiseerde bedrijven die zich richten op het verkopen en installeren van alarmsystemen. Bij deze bedrijven kun je dus zeker terecht voor bedrijfsbeveiliging. De bedrijven kunnen ervoor zorgen ervoor dat een pand aan alle kanten beveiligd is. Dit gaat door middel van een systeem die een specifiek signaal naar een meldkamer toestuurt. Het systeem is een inbraak-, water- en brandalarm. Een groot voordeel wat bij deze duurdere systeem komt kijken is dat zij zelden een loos alarm geven. Je kunt de systemen uitbreiden op verschillende manieren. Zo kun je een extra camera installeren en updates uitvoeren. Ook is het mogelijk om het alarm deels uit te schakelen.

https://www.groenewegendelft.nl/