PNR Merchandising
Business / Marketing and Advertising

Het mooie bejaardentehuis

Het bejaardentehuis heeft vaak een slecht imago. Men denkt dat er daar nauwelijks voor je gezorgd wordt. Je mag maar een aantal keer per dag naar het toilet, mag niet zo vaak in de douche als je zou willen, maar een paar keer per week en de zusters en broeders die er werken hebben er niet genoeg aandacht voor je. Dit is misschien in sommige bejaardentehuizen zo, vooral in de grote steden waar een groot tekort is aan bejaardentehuizen. Maar er zijn ook zeker bejaardentehuizen die wel prima zijn.

Sommige bejaardentehuizen zijn namelijk voor mensen die niet zo vitaal meer zijn dat ze thuis kunnen wonen, maar wel nog zo vitaal zijn dat ze er mentaal nog helemaal bij zijn en / of nog wel wat dingetjes zelf kunnen doen. Hier lopen niet alleen broeders en zusters rond die er voor de verpleging zijn, maar ook gastheren en –vrouwen. Deze mensen zijn er speciaal voor aangesteld om de ouderen te vermaken, voor ze te koken en ze te helpen met het doen van die dingen die ze wel nog kunnen. Het verblijven in zo’n bejaardentehuis is dus een stuk aangenamer dan je aanvankelijk zou denken.

In deze bejaardentehuizen hebben de ouderen dan ook een stuk meer vrijheid. Wat ze zelf kunnen, mogen ze zelf doen. Ze krijgen hulpmiddelen voor ouderen aangereikt, zodat ze hun zelfstandigheid kunnen behouden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld nog zelf douchen. De douche in het bejaardentehuis is echter wel verrijkt met hulpmiddelen bij mobiliteitsproblemen in de badkamer. Zo is bijvoorbeeld een badkuip niet ideaal voor een douche voor ouderen. Er wordt dan dus gekozen voor een douche zonder opstap, waardoor de oudere niet kans struikelen. Daarnaast wordt er een antisliplaag geplaatst op de bodem, waardoor uitglijden een stuk minder vaak gebeurd. Daarnaast worden er handgrepen geplaatst om aan vast te houden.

https://lavicta.nl/