PNR Merchandising
Business / Marketing and Advertising

Laat u verrassen door een Plotter van Repromat

Repromat is al jarenlang specialist in grootformaat print- en scanoplossingen. Daarom raden wij u aan om u te laten verrassen door een plotter of één van de vele andere producten die Repromat u aanbiedt. 

Wat is een plotter?

Een plotter is een apparaat waarbij (technische) tekeningen kunnen worden gecreëerd voor bepaalde branches als de ontwerp- en productiesector. Dit apparaat kan deze lijntekeningen printen op grotere papierformaten van A2 tot A0. Deze lijntekeningen worden op een zeer hoge resolutie geprint dus ondanks het formaat gaat de kwaliteit niet achteruit. Het woord ‘plotting’ is oorspronkelijk een Engels woord en definieert het maken van een schematische weergave van bijvoorbeeld een ruimte of grond. De eerste plotters konden nog niet heel veel details verwerken maar tegenwoordig beschikken deze apparaten over de beste technieken en zoals eerder beschreven, de beste resoluties om uw tekeningen te printen. 

Welke inktsystemen horen bij plotters?

Er zijn diverse inktsystemen die bij dit apparaat horen. Er zijn bijvoorbeeld watergedragen inkt, zoals de ‘dye inkt’. De ‘dye inkt’ wordt vaak voor technische toepassingen gebruikt maar u kunt ook kiezen voor een gepigmenteerde inkt voor meer grafische toepassingen. Ook kunt u natuurlijk kiezen uit andere inktsystemen, bijvoorbeeld de ‘laserplotter’. De naam klinkt misschien heel ingewikkeld en heftig maar dit is een technologie die werkt in zwart-wit met een toner. Weer een ander inktsysteem is de UV plotter. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van UV lampen waardoor de inkt snel droogt. De solvent inkt is speciaal voor solvent plotters en bevat een oplosmiddel en is vooral handig in gebruik voor toepassingen buiten en tot slot de inkten met latex zijn ook geschikt voor buiten. 

HP Pagewide Printer XL

Een van de meest bekende plotters is de HP Pagewide Printer XL. Dit is een plotter, ofwel grootformaat printer, die u een hoop tijd én kosten bespaart door zijn snelle printtijd. Met een tijd van 9 meter per minuut heeft u binnen no-time uw toepassingen geprint. Niet zeker of deze printer bij u en uw bedrijf past? Vraag dan advies op maat aan bij Repromat via de website of op telefonische afspraak.