PNR Merchandising
Image default
Electronica en Computers

Waarom zou ik een refurbished laptop kopen?

Heeft u een goedkope, maar toch krachtige laptop nodig?

Tegenwoordig is een laptop bijna onmisbaar te noemen voor veel mensen. Studenten hebben een laptop nodig voor school, maar ook voor op kantoor of andere banen zijn laptops steeds belangrijker aan het worden. Een nieuwe laptop is echter erg duur. Hoe kunt u een betaalbare laptop krijgen die toch voldoet aan uw eisen?

Nou, een refurbished laptop natuurlijk!

Wat houdt refurbished laptop in?

Een refurbished laptop houdt in dat een gebruikte laptop gecontroleerd, gereinigd en getest is voor hij weer verkocht wordt aan de volgende klant. Dit gebeurt allemaal niet bij tweedehands laptops die op online markten verkocht worden.

Een laptop die u via een tweedehands winkel koopt, is vaak linea recta van de vorige gebruiker naar uw adres gestuurd. Met deze tweedehands laptops weet u nooit waar ze vandaan komen, en hoe lang ze al stof liggen te happen in de kast. Bij dit soort gevallen kan er schade ontstaan aan de laptop onderdelen, bijvoorbeeld doordat er te veel stof op zit. Alleen door een grondige, professionele reiniging kan dit weer gefikst worden. Ook de data van de vorige gebruiker is vaak wel gewist, maar nooit volledig verwijderd. Bij harde schijven waar alleen alles op verwijderd is, kan de privacy van de vorige gebruiker in het geding komen. Ook kan een onvoldoende gewiste harde schijf leiden tot langzamere prestaties van uw laptop.

Een goede refurbished laptop komt ook altijd met een langdurige garantie. Daarnaast weet u zeker dat de laptop uitgebreid is nagekeken, getest en gereinigd, opdat alle onderdelen optimaal werken en niet binnen een paar weken al mankementen gaan vertonen.

Redenen voor een refurbished laptop

Er zijn een aantal redenen om een refurbished laptop te verkiezen boven een nieuwe of tweedehands laptop.

Het grote voordeel ten opzichte van nieuw gekochte laptops, is uiteraard de prijs. Een refurbished laptop wordt voor een lagere prijs ingekocht, en vervolgens weer in nieuwstaat gebracht door het reparatieteam.

Ook is een refurbished laptop een betere aankoop dan tweedehands laptops, omdat er bij een refurbished laptop altijd goed wordt gekeken naar mogelijke schade en mankementen waardoor de laptop minder lang mee zou gaan. Een tweedehands laptop is echter nooit gecontroleerd door een expert; daarbij wordt vaak alleen de data (foto’s, programma’s, etc) van de vorige gebruiker van de harde schijf gewist. Het fijne aan deze controles is dat ondanks dat de laptop al gebruikt is door de vorige eigenaar, u alsnog niet bang hoeft te zijn dat er is mankeert aan de laptop. In tegenstelling tot bij refurbished laptops of computer, bieden tweedehands verkopers meestal geen garantie, en zijn ze dus ook niet gecontroleerd voor de verkoop. Het komt helaas wel eens voor dat een tweedehands aankoop niet meer goed werkt, waardoor u als koper machteloos staat. Het is nooit handig om een complex apparaat als een laptop te kopen zonder garantie. Ingewikkelde apparaten als laptops of computers kunnen heel veel, maar daardoor kan er ook ontzettend veel fout gaan in het apparaat. In het zeldzame geval dat de laptop toch ineens niet zo goed blijkt te werken als de tweedehands verkoper u had beloofd, kunt u de verkoper helaas niet meer aan zijn woord houden. Hierdoor kunt u tegen hele hoge kosten aan lopen, mocht u de laptop alsnog willen laten repareren.

Duurzaam en beter voor uw portemonnee

Ook is het kopen van refurbished laptops de juiste keuze met het oog op het milieu. Door een gebruikte laptop aan te schaffen voorkomt u de milieuschadelijke productie van een nieuwe laptopbatterij, en zorgt u dat het tekort aan computerchips vermindert. Computer chips zijn sinds een aantal jaar geleden steeds zeldzamer geworden. Goedkope laptops kopen wordt hierdoor steeds lastiger. Een refurbished laptop kopen is beter voor de prijzen van computer onderdelen, omdat het een positieve impact heeft op het chiptekort in de wereld.

Goed voor uw portemonnee, maar ook goed voor uw omgeving!