PNR Merchandising
Image default
Sport

EMS training is geschikt bij fitness, gewichtsverlies, fysiotherapie en revalidatie

EMS training (Electronic Muscle Stimulation) is een soort training waarbij elektrische impulsen worden gebruikt om de spieren samen te trekken en te ontspannen. Dit type training wordt vaak gebruikt bij fysiotherapie en revalidatie, maar kan ook worden gebruikt voor fitness en gewichtsverlies.

Tijdens een EMS training draag je een speciaal stimulatiepak waar meerdere elektrodeparen in verwerkt zijn. Deze soort van kleine pads die tegen de huid aan zitten geven de elektrische impulsen af aan de spieren. Deze impulsen doen de spieren samentrekken, waardoor de effecten van een traditionele training worden nagebootst. De intensiteit van de elektrische impulsen kan worden aangepast aan het fitnessniveau en de doelstellingen van het individu.

EMS training kan een effectieve manier zijn om gewicht te verliezen, omdat het de spiermassa en het metabolisme kan verhogen, wat kan leiden tot een hoger aantal verbrande calorieën in rust. Bovendien, omdat de elektrische impulsen zijn gericht op diepe spiervezels, kan het leiden tot een grotere spier activering en toon in vergelijking met traditionele krachttraining.

Combineer afvallen met EMS altijd met een gezond dieet en gezonde leefstijl

Middels EMS training afvallen is het aan te bevelen dit te combineren met een gezond dieet en regelmatige cardiovasculaire oefeningen. De elektrische impulsen die door de pads worden opgewekt, helpen de spieren te versterken, maar het is belangrijk om ook aandacht te besteden aan het verbranden van calorieën door middel van cardio. Een goed afgerond fitnessplan met kracht-, cardiovasculaire en flexibiliteitstraining is de sleutel tot het bereiken van de doelstellingen voor gewichtsverlies.

Het is belangrijk op te merken dat EMS training weliswaar een nuttig middel kan zijn om af te vallen, maar dat het niet mag worden gebruikt ter vervanging van een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Om ervoor te zorgen dat het veilig en effectief is voor het individu is het aan te raden eerst een goede uitleg van een EMS personal trainer te krijgen, zoals de personal trainers van StimaWELL.

EMS-training is een unieke en effectieve manier om de spieren te versterken, en kan worden gebruikt als hulpmiddel bij het afvallen. Het moet worden gecombineerd met een gezond dieet en regelmatige cardiovasculaire oefeningen, onder toezicht van een personal trainer of fysiotherapeut. Het kan een goede aanvulling zijn op een gewone trainingsroutine om fitness- en gewichtsverliesdoelen te bereiken.

https://ikwilstimawell.nl/