PNR Merchandising
Image default
Sport

Je eigen kampioensschaal laten maken?

De kampioensschaal kennen we allemaal. Het is een typisch Nederlandse sportprijs die wordt uitgereikt aan de winnaar van de landelijke voetbalcompetitie in de eredivisie. De officiële kampioensschaal is ieder jaar een unieke trofee die met de hand wordt gemaakt. Maar hoe leuk is het wanneer je een replica kunt uitreiken bij het kampioenschap binnen je eigen competitie. Of nog leuker, wanneer je een eigen schaal kunt laten maken met een eigen boodschap erop? Lees verder en ontdek hoe je dit doet.

Een van de meest bekende sportprijzen in Nederland

Ieder jaar wordt er een speciale kampioensschaal gemaakt door De Tingieterij in Alpen, in Gelderland. Dat doen ze al sinds 1985. Iedere kampioensschaal wordt vanaf niks gemaakt en is dus volledig uniek. Een unieke prijs van Nederlandse bodem dus die wordt uitgereikt aan het eind van een typisch Nederlands sportevenement.

Voetbal is met afstand de nummer 1 volkssport van Nederland. Met meer dan 1 miljoen leden is de KNVB de grootste sportbond van het land. Geen wonder dus dat de kampioensschaal een van de, zo niet dé meest bekende sportprijs van Nederland is.

Een trofee met eigen tekst en afbeelding

De originele kampioensschaal wordt gemaakt van tin. Tin is relatief duur en vraagt om heel specifiek bewerkingsproces dat wordt uitgevoerd door een speciaal opgeleide professional. En dat maakt een kampioensschaal behoorlijk prijzig. Dankzij moderne productietechnieken kun je bij verschillende aanbieders een metalen kampioensschaal bestellen van verschillende afmetingen en afwerkingen.

Nog leuker is dat de schaal in principe blanco wordt gekocht en je deze vervolgens kunt personaliseren tijdens het bestelproces. Zo kun je voor een kleine meerprijs een eigen afbeelding uploaden en een tekst invoeren die op de kampioensschaal worden gegraveerd. En dat alles kost een schijntje in vergelijking met de echte kampioensschaal en je hebt hem nog snel binnen ook!