PNR Merchandising
Image default
Sport

Trainen met EMS is een zeer positieve en effectieve manier van sporten

Heeft u positieve berichten gehoord over trainen met elektrische impulsen? Wij, StimaWELL, kunnen absoluut bevestigen dat trainen met elektrische impulsen een zeer positief effect heeft en het een positieve manier van sporten is. Trainingen waarbij gebruik gemaakt wordt van elektrische impulsen zijn zeer efficiënt, effectief en besparen u een hoop tijd.

EMS, wat een afkorting van elektrische spierstimulatie of elektromyostimulatie is, geeft de spieren een effectieve stimulatie door elektrische signalen naar de spieren te zenden. Elke dag, continue, worden onze spieren met elektrische signalen gestimuleerd. Niet door EMS maar door ons lichaam zelf. Om preciezer te zijn, door onze hersenen. Wat gebeurt er dan precies? Door de hersenen wordt een signaal naar ons centrale zenuwstelsel gestuurd. Het centrale zenuwstelsel reageert hierop door een elektrische impuls of signaal naar de spier te sturen. De spier reageert hier op zijn beurt op door in beweging te komen. Iedere spier in ons lichaam, vaak ook meerdere spieren tegelijkertijd, worden dus aangestuurd door de hersenen en het centrale zenuwstelsel. Of je nu eet, aan het typen bent, bezig bent met een work-out, de was ophangt, iedere beweging die wij maken wordt bereikt middels elektrische impulsen.

EMS doet eigenlijk precies hetzelfde als onze hersenen en centrale zenuwstelsel. Het enige verschil zit hem in waar de elektrische signalen vandaan komen. In het geval van EMS komen de elektrische signalen uit een EMS apparaat, je spieren worden dus aangestuurd door een machine. Hoewel dit misschien gek klinkt is het voor onze spieren niet raar en reageren ze exact hetzelfde op de impuls via de machine.

Bodysuit met 12 paren elektroden

Tijdens de training draag je een speciaal bodysuit, welke voorzien is van 12 paren met elektroden. Apart om armen en benen draag je bandelektroden. Alle spieren in het lichaam kunnen via de diverse elektroden bereikt worden.

Geadviseerd wordt om een EMS training 2x per week uit te voeren, voor de duur van 20 minuten. Omdat je spieren tijd nodig hebben om te herstellen en sporten met spierpijn absoluut af te raden is, is het belangrijk een minimale pauze van 48 uur tussen de trainingen te houden. Met dit trainingsschema zullen de spieren optimaal opgebouwd worden.

https://www.stimawell.com/nl-nl