PNR Merchandising
Image default
Sport

Fitbit Charge 5 review: Beste fitbit activity tracker van 2022 koopadvies

Fitbit charge 5 review

De Fitbit Charge 5 is de beste activity tracker van het jaar, en niet zonder reden. In dit artikel duiken we wat dieper in op de nieuwe Fitbit en kijken we waarin deze verschilt van de vorige versie. Het model wordt vrijwel overal gedoopt tot de beste activity tracker van het jaar en wij gaan je meenemen in de waarom!

Beste Fitbit horloge

De beste Fitbit horloge is de opvolger van de Fitbit Charge 4. Het model heft een nieuw design, een vernieuwd always-on display – waarover zometeen meer – en een betere batterijduur. Daarnaast is de nauwkeurigheid van de metingen verbeterd, maar het prijskaartje is ook gestegen.

fitbit charge 5 review

Fitbit charge 5 boordenvol functies

De Fitbit Charge 5 zit boordenvol met (nieuwe) functies. De Fitbit Charge 5 maakt gebruik van de dagelijkse herstelscore waardoor je precies weet wanneer je klaar bent voor een volgende workout. Daarnaast wordt met de EDA-sensor gemeten op wat voor niveau je stress zich bevindt en kan je hiermee direct actie ondernemen om dit te verlagen. Als je de Charge 5 aanschaft krijg je 6 maanden gratis Fitbit premium wat ervoor zorgt dat je sportprestaties naar een hoger niveau getild worden.

Wat zijn de belangrijkste functies van de Fitbit Charge 5?

Een activity tracker, of stappenteller horloge, moet een aantal dingen bijhouden. Hierbij kun je denken aan de volgende onderwerpen:

  • Het meten en bijhouden van je dagelijkse verbande calorieën
  • Het meten en analyseren van je stressniveau
  • Het meten en analyseren van je slaap
  • Herstelscore die aangeeft wanneer je weer kunt gaan sporten
  • Het aantal gezette stappen per dag
  • Hartslag

Dit is natuurlijk niet alles wat een activity tracker zou moeten meten, maar dit is vaak wel de essentie. De Fitbit Charge 5 is nog een stukje uitgebreider en kan eigenlijk al concurreren met een sporthorloge; die vaak wat uitgebreider zijn. 

Fitbit Charge 5 always on display

De nieuwe Fitbit Charge 5 maakt als eerste activity tracker ooit gebruik van een always-on display. De nieuwe charge gebruikt, in tegenstelling tot zijn voorgangers, geen fysieke knop of aanraakknop meer. De besturing gaat nu dus via het scherm. Dit wordt niet altijd als prettig ervaren. Als je namelijk terug wilt navigeren moet je tweemaal op het scherm tikken. Als je niet vaak genoeg klikt, of te vaak, dan geeft dit een vervelende ervaring.

Het always-on scherm is geen vereiste van de Charge 5, dit kun je zelf instellen. Dit is een nieuwe feature voor activity tracker. Dit betekent dat je scherm altijd aan staat, tenzij je vast aangegeven tijden van slaap. Het nadeel van always-on display is dat de batterijduur erop achteruitgaat. De batterijduur is bij normaal gebruik ongeveer zeven dagen, wanneer je de always-on display gebruikt is de batterijduur maar 3 dagen.

 

Sport, slaap en stressmetingen op de nieuwe Charge 5

Het is bijzonder hoeveel de Fitbit Charge 5 kan meten. Je hartslag wordt gedurende de hele dag gemeten, je stappen worden bijgehouden en je workouts worden (automatisch) in kaart gebracht. Een belangrijke meting zijn de zone-minuten die bijhoudt hoeveel minuten je in een specifieke hartslagzone getraind hebt. Dit wordt gebaseerd op jouw leeftijd en gezondheid, zoals een cardiozone of een vetverbrandingszone.

De Fitbit Charge 5 heeft – net zoals een goed sporthorloge – een ingebouwd GPS-systeem. Dit model heeft ook een connected Gps wat betekent dat wanneer je een smartphone meeneemt je GPS-systeem sneller werkt, omdat deze samenwerkt met je smartphone.

Naast het nauwkeurig meten van je GPS word je slaap ’s avonds ook goed bijgehouden. Je ziet precies wanneer je in een diepe slaap, remslaap of lichte slaap terechtkomt en de Fitbit geeft je een slaapscore op basis van die avond. Hierdoor krijg je een beter overzicht in je slaap waardoor je gericht kan kijken of er verbetering nodig is. Deze slaapmetingen worden ondersteund door het meten van je huidtemperatuur en je zuurstof in je bloed door de zuurstofsaturatiemeter.

Net zoals bij de Fitbit Sense kun je nu met je Charge 5 ook een EDA-scan doen om je stressniveau te bepalen. Hierdoor worden er kleine, elektrische veranderingen aangebracht in je huid en deze worden gemeten.

Fitbit Charge 5 wijzerplaten

De wijzerplaten van de Fitbit Charge 5 zijn wat tegenvallend. Je kunt je wijzerplaat personaliseren met een ruime keuze van 23 verschillende wijzerplaten. Dit zijn er natuurlijk erg veel, maar Fitbit heeft voornamelijk gelet op esthetische waarde en niet op functioneel gebruik. Het belangrijkste bij een wijzerplaat is dat alle informatie in een oogopslag te zien is, dit is bij de Fitbit Charrge 5 niet zo.

Fitbit Charge 5 verschillende kleuren

De nieuwste Charge 5 wordt in de kleuren zwart, blauw, zilver, goud en wit aangeboden. Het hangt per persoon ervan af welke kleur je het mooiste vindt. Persoonlijk vinden wij de kleuren zwart, wit en goud het mooiste afkleden.

Fitbit Charge 5 zwemmen

De Fitbit Charge 5 is geschikt om mee te zwemmen omdat deze waterdicht is. De tracker is zowel voor binnen als buitenwater geschikt. Daarnaast kun je er ook mee douchen. Het is niet aan te raden om met de Fitbit Charge 5 te duiken, aangezien je daar vaak tot ongeveer 20 meter diep duikt. Dit is niet aan te raden met de charge 5.

Wil je de Fitbit Charge 5 kopen?

Wanneer je de Charge 5 aan wilt schaffen moet je altijd goed op de prijs letten. Coolblue en Bol.com zijn goede aanbieders op het gebied van activity trackers. De prijs van de Charge 5 is momenteel rond de 180 euro, maar verwacht wordt dat het model wat goedkoper wordt de komende tijd. Met een investering van 180 euro krijg je er wel 6 maanden gratis Fitbit premium bij, maar hierna zal je deze moeten verlengen als je er gebruik van wilt maken.

Conclusie van de beste Fitbit

Ondanks dat de Fitbit Charge 5 een aantal tekortkomingen met zich meebrengt is de charge 5 de beste fitbit activity tracker van dit moment. Alles wat je maar wilt meten wordt in deze activity tracker gemeten, en nauwkeurig ook nog. Daarbij komt kijken dat je ook nog gebruik kunt maken van GPS en Fitbit-pay wat ervoor zorgt dat wij deze tracker zonder twijfel aanraden. Let er wel op: met Fitbit Pay kan het prijskaartje langzamerhand flink oplopen.

https://bestgekocht.nl/beste-activity-trackers/