PNR Merchandising
Zakelijk

Welke autoverzekering past bij jou?

Je hebt een auto op het oog, maar nu nog een verzekering. Een autoverzekering afsluiten is iets wat noodzakelijk en verplicht is bij het aanschaffen van een auto. Onverzekerd rijden, zelfs van de dealer naar huis, is wettelijk verboden en kan voor flink wat problemen zorgen. Wanneer je kiest voor een leaseauto, zit de verzekering hier al vaak bij inbegrepen, maar wanneer je zelf een auto koopt moet je dat zelf regelen. Maar hoe sluit je zo’n verzekering nou af? Lees hier verder voor het antwoord.

Autoverzekering afsluiten Overstappen.nl

Ten eerste is het verstandig om verschillende autoverzekeraars met elkaar te vergelijken. Via bijvoorbeeld de site Overstappen.nl, kun je gemakkelijk jouw premie berekenen door middel van een kort stappenplan. Je vult het kentekennummer, postcode, huisnummer en geboortedatum in. TIP! Het is handig om van tevoren de schadevrije jaren, aantal kilometers per jaar en de beveiligingsklasse te achterhalen, want deze moeten op de volgende pagina ingevuld worden. Nadat je dat hebt ingevuld, moet je gewenste dekking kiezen: WA, WA+ of Allrisk. Wanneer je deze hebt gekozen kan je doorklikken naar de volgende pagina om je premie te berekenen. Vervolgens krijg je een overzicht te zien met de onder andere de goedkoopste premie voor jou en de beste polisscore. Wat de goedkoopste autoverzekering voor jou is, hangt af van verschillende factoren, namelijk: de auto, de verzekeringsnemer en de dekkingsvorm.

Het is belangrijk dat je een verzekering afgesloten hebt op jouw naam voor of zodra jij de eigenaar en kentekenhouder van een auto bent geworden. Verzekeringsmaatschappijen vinden dit vooral belangrijk omdat degene, op wiens naam de auto staat, de verzekeringsplichtige is. De wegenbelasting start automatisch zodra een auto op naam komt te staan, dus daar hoef je je in ieder geval geen zorgen over te maken!

Wanneer je een auto hebt gekocht en deze nog niet verzekerd is maar je rijdt zo wel met de betreffende auto naar huis, kan je ervoor kiezen om online een autoverzekering afsluiten. Je ontvangt namelijk direct een bevestiging via de mail en deze kan je dan laten zien tijdens bijvoorbeeld een politiecontrole.

Iets wat ook nog belangrijk is en niet vergeten moet worden, is de APK. De auto moet de verplichte APK ondergaan hebben en deze termijn moet nog geldig zijn wanneer de auto aangeschaft wordt en er een verzekering afgesloten wordt. Een geldige APK is eigenlijk wel een voorwaarde wanneer je een auto gaat verzekeren. Echter niet alle autoverzekeraars controleren de geldigheidsduur even goed, dus zorg ervoor dat je dat in ieder geval zelf even gecontroleerd hebt.