PNR Merchandising
Business / Marketing and Advertising

5G en veiligheid

Het 5G-netwerk biedt oneindig veel mogelijkheden op het gebied van technologie en communicatie. Door de snelle verbinding is het mogelijk om real time data in te zetten om zo de veiligheid onder de burgers te vergoten. Dankzij 5G kunnen er enorm hoge verbinding snelheden gehaald worden waardoor het internet 0,0 vertraging heeft. Dit biedt dus mogelijkheden voor ontwikkelingen in de zorg sector maar bijvoorbeeld ook voor zelfrijdende auto’s. Dankzij real time data kunnen camerasystemen hoge kwaliteit date door sturen naar de partij die het pand of object beveiligd.

Vanaf dit jaar zal de uitrol van het 5G-netwerk beginnen door heel Europa. Volgende Europese unie zal er in elke hoofdstad een 5G-netwerk zijn. In de aankomende jaren wordt de connectie uitgebreid naar andere steden. De snelle verbinding is een nauwkeurig op afstand te volgen. Door de ontwikkelingen van de laatste technologieën kan de veiligheid beter gewaarborgd worden.  Camerainstallatie gaan een hoop criminelen activiteiten verminderen.

Veel partijen zijn al bezig met het testen van nieuwe mogelijkheden. Er wordt software ontwikkeld die gevaarlijke situaties kan herkennen en deze preventief kan voorkomen. De slimme software is in staat om de hulpdiensten in te schakelen op het moment van gebeurtenis. Daarnaast is de data van hogere kwaliteit en zijn personen dus gemakkelijker te herkennen. Ook wordt de hulp van drones enorm verbeterd.

Een nadeel van hert 5G-netwerk is de angst voor gezondheidsschade. Veel mensen zijn bang voor de schade die het netwerk met zich mee brengt. Er zijn online verschillende theorieën hoe het 5G-netwerk extreem slecht is voor de menselijke gezondheid. Sommige complot theorieën beweren dat 5G masten het zelfde effect geven als een magnetron. Dit zijn alleemaal mythes en niks hiervan is officieel bewezen. Daarnaast zitten de burgers er niet op te wachten dat er  honderden camera’s in openbare ruimtes hangen die precies bijhouden wat je aan het doen bent. Privacy zal altijd voorop moeten blijven staan.

 

https://www.groenewegendelft.nl/