PNR Merchandising
Business / Marketing and Advertising

Effectief beginnen met je eigen bedrijf

De meeste grote bedrijven als Apple of Tesla begonnen in een garage of zolderkamer. Alles begint tot slotte met iets kleins. Voor iedereen is het dus mogelijk om iets van de grond op te richten. Maar waar moet je beginnen en als je idee aanslaat, wat is dan je volgende stap in je zoektocht naar een miljoenen bedrijf?

 

Mijn aanrader voor deze mensen is het opzoeken naar een professioneel bureau. Er bestaan namelijk bureaus voor bijvoorbeeld marketing of voor productontwikkeling. Hun zijn specialisten in hun vakgebied en kunnen je vaak helpen op het gebied van je product zo sterk mogelijk te positioneren voor je doelgroep. Verder zijn marketingbureaus bekwaamt in het opstellen van branding profiel, het opstellen van een effectieve marketingcampagne en tot slot het afstellen van je social media gebruik. Daarnaast kun je ook terecht bij een ontwerpbureau om je product zo goed mogelijk af te stemmen op je doelgroep. Zo kun je bijvoorbeeld een milieuvriendelijke verpakking gebruiken voor een doelgroep van milieu activisten.

 

Naast de ondernemers die externe bureaus inhuren, heb je ook de selfmade ondernemers. Hun gebruiken vaak creatieve manieren om hun producten of diensten te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan de ondernemers die verkopen via Bol.com die via hun eigen website aan dropshipping doen. Voor de mensen die dit lezen en niet weten wat dropshipping is, is het kort omschreven een manier om via je eigen website, als een tussenpersoon te profileren. Dus de aanbieder krijgt een order binnen die direct naar een Chinese groothandelaar wordt verstuurd. Zodoende verstuurd de groothandelaar het product naar de originele besteller. Zo hoeft de aanbieder geen rekening te houden met het logistiek achter het pakketje en verdient de aanbieder een hoge winstmarge erop. Wel zit er een addertje onder het gras. Je hebt vaak geen invloed op je levertijd en vooral bij elektrische producten heb je de kans op een defecte product.

 

Kortom is het je eigen keuze om een extern bureau in te schakelen of je zelf te ondernemen.

https://bpo.nl/