Pnr-merchandising

Tentamentraining voor thermodynamica – eindelijk een voldoende

Business / Marketing and Advertising

Ik studeer technische natuurkunde aan de TU Delft en doe dit met veel plezier. Eigenlijk gaat het me allemaal best goed af ook nog. Ik bedoel, ik haal geen denderend hoge cijfers, maar ik haal alles door gewoon te studeren. En ik hou nog tijd over voor een feestje hier en daar. Toen was daar mijn aartsvijand: thermodynamica. Ik weet niet wat het is met dat vak, maar ik dacht het allemaal wel te snappen. Toch kon ik maar geen voldoende halen voor het reguliere tentamen en daarna voor herkansing. Toen het in het volgende jaar nog niet lukte om een voldoende te halen, schakelde ik tentamentraining in van Scriptium. En ja hoor, thermodynamica is bedwongen.

 

Tentamentraining van Nasim

Ik werd door Scriptium gekoppeld aan tentamentrainer Nasim voor een één op één training . Hij vertelde me bij het intakegesprek dat hij zelf thermodynamica had afgesloten met een 8,5. Hoe dan?! We zouden hard aan de slag gaan. In drie sessies van twee uur namen we alle stof door en kwam Nasim met oefenvragen op de proppen. Het rare was dat de stof die langskwam allang bij me bekend was, ik had inmiddels al 3 keer geleerd voor dit vak, maar door de kalmte van Nasim kwam het nu pas binnen. Dat bleek ook wel uit de oefenvragen die ik maakte, want op m’n oefentoets haalde ik aan het van de sessie een mooie ronde 8.

 

Het tentamen

Ik moet toegeven dat ik verdomd zenuwachtig was voor het tentamen. Het was niet alleen de vierde keer dat ik dit monster aan moest gaan, het was ook nog eens de laatste strohalm. Het was belachelijk hoe het lot van de hele studie afhing van deze ene toets. En niet alleen m’n diploma dus: ook het risico op nog meer collegegeld moeten betalen. Zat ik daar ook nog eens omringd door studenten die ik niet kende en die nog een jaar jonger waren. Groentjes waren het; ze besefte nog niet hoe machtig het thermodynamicamonster kon zijn. Maar ik was gewapend met Nasims adviezen en als ik een 8 kon halen op de oefentoets van Nasim, kon ik dat hier toch ook! Nou dan!

 

The aftermath

Ik wist eigenlijk al na het tentamen dat het een voldoende was geworden want ik ging er zo lekker doorheen. Waar ik voorheen wanhopig op zoek ging naar kleine kruimeltjes kennis voor juiste antwoorden wist ik nu precies wat er van me gevraagd werd. Toen uiteindelijk de 6,5 binnenkwam was ik helemaal gelukkig. Het was dan wel geen 8 geweest, maar hé, iemand moet de zesjescultuur in stand houden. Scriptium bedankt voor de studiebegeleiding en in het speciaal Nasim bedankt! Je hebt me echt gered met dit tentamen, kerel.

https://www.scriptium.nl/tentamentraining/